Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ps
ps
1 07.02.2017 09:02:45

Direktor zeleno-belih: Če bi dolg 'zaprli' avgusta, bi bilo vse lažje in cenejše

alesfevzer.com
Košarkarski Olimpiji preti stečaj, če zelo hitro ne bo poravnala dolga, ki znaša skoraj dva milijona evrov.

Stanje je alarmantno, sodišče je pred časom že zavrnilo začetek postopka poenostavljene prisilne poravnave, ker klub ni zbral zadostnega števila upnikov, ki bi se strinjali z njo. Zdaj mora Olimpija bodisi poravnati dolg v celoti bodisi se z vsakim upnikom dogovoriti glede (delnega) poplačila. A čas se izteka ...

"Sem optimističen, da bo dolg poplačan. Škoda je le to, da se zadeve rešijo šele takrat, ko si pritisnjen ob steno, kar pomeni, da so tudi dražje, kot če bi se reagiralo prej. Ostajam pa optimist. Olimpija je zgodba, ki se ne meče v smeti," pravi direktor Matevž Zupančič.



Jasno je, kdo je glavni "igralec" trenutno v tej zgodbi: to so nekateri sponzorji (in župan Zoran Janković), ki morajo odločiti, ali so pripravljeni poplačati dolg. "Nanje pritiskam toliko, kot smem in moram. Svet sponzorjev je bil ažurno, natančno, transparentno obveščen in opozorjen o vseh stvareh, o vseh scenarijih oziroma posledicah. Enostavno mora samo reagirati. Najlažje je govoriti, se strinjati, obljubljati, realizacije pa še od avgusta do zdaj ni bilo," Zupančič da vedeti, da od sponzorjev pričakuje "akcijo".

Zupančič trdi, da se klub da rešiti in začeti novo ambiciozno zgodbo. "Kot sem že dejal, nek optimizem obstaja. Verjamem, da se bo nekaj rešilo. V vsakem primeru je ključ rešitve drugje, nabrati se morajo sredstva za poravnave, ki so obljubljene. Škoda pa je, ker so vsak mesec obresti višje in škoda večja. Če bi to 'zaprli' avgusta, bi bilo vse lažje in cenejše."

Članki iz rubrike