pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ku
ku
0 29.06.2023 17:28:41

Legendarni trener brutalno udrihal čez partizanove igralce, omenjal tudi slovenski Zidani Most ?!?

Profimedia
Partizan je po desetih letih spet osvojil regionalno ligo, obenem je bil na vratih zaključnega turnirja evrolige, a po uspešni sezoni se tujska legija črno-belih razpada.

Trener Željko Obradović v novi sezoni ne bo več mogel računati na nosilne košarkarje, za katere je bila beograjska super sezona odskočna deska za korak naprej. Dobre ponudbe bogatejših klubov so pač preveč privlačne.

Francoski center Mathias Lessort je tako sprejel povabilo Panathinaikosa oziroma novega športnega direktorja atenskega kluba Sanija Bečirovića. Tudi prestop kapetana Kevina Punterja v Barcelono je bil še včeraj videti dokončen. Obenem je bolj ali manj jasno, da bosta Beograd zapustila tudi Zach LeDay in Dante Exum. A prišli bodo drugi, o tem, da bo stari lisjak Obradović uspel najti dobre zamenjave, ni treba dvomiti.

partizan
aba


Na dogajanje v Partizanu se je ognjevito odzval črnogorski trener Bogdan Tanjević, ki se je lotil prej omenjenih košarkarjev. Dejal je, da jih je Žoc (Obradović) naučil, kako se izkorišča nadarjenost. "Oni so pred 20 tisoč navijači poljubljali dres, izražali ljubezen do kluba, potem pa našli večjo vrečo in se razšli. Žoca pa pustili na cedilu. Niti no ne more vsako leto roditi dvojčka," je zapisal legendarni Boša.

V nadaljevanju je bil še bolj brutalen in Partizanove tujce primerjal z rusko paravojaško organizacijo. "Partizanovi 'Wagnerjevci' bežijo na zahod, zdaj so nekje pri Zidanem Mostu, in spominjajo se dneva, ko so ljubili dres pred 20 tisoč zvestimi navijači. Ljubezen, kako se to ponosno sliši ..."

In še naprej: "Partizanovi 'Wagnerjevci' bežijo stran od Partizana, zdaj so nekje pri Zidanem mostu. Že v naslednji sezuoni se bo pokazalo, koliko so vredni, v novem 'ljubljenem' klubu. Bomo videli!"

Tanjević je bil pesniško navdahnjen, skliceval se je tudi na srbskega junaka Vuka Mandušića, ki se je v 17. stoletju boril proti Turkom. Po njegovi smrti ga je v svojih verzih opeval slavni Črnogorec Petar Petrović Njegoš. Boša je uporabil tudi 'Wagnerjevce', češ da so tudi omenjeni košarkarji plačanci, ki svojega delodajalca in ljubezen, v katero prisegajo, zapuščajo v najtežjem trenutku. Gre za vzporednico z rusko paravojaško organizacijo Wagner, ki je zapustila bojišče v Ukrajini in krenila proti Moskvi.

In Zidani Most? Tanjević je misli na pomembno slovensko železniško križišče, kjer so se leta 1945 partizanom predali črnogorski četniki.

Zanimivo, prav danes je prišlo do preklica Punterjevega prestopa v Barcelono. Kapetan Partizana ostaja v Beogradu, s črno-belimi se je namreč dogovoril za nadaljevanje sodelovanja. 

Članki iz rubrike