pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 02.08.2023 10:35:49

Žalosten Omić se je takole poslovil od Cedevite Olimpije in njenih navijačev, to sporočilo trese Ljubljano!

alesfevzer.com
Košarkarska ekipa Cedevite Olimpije bo v novo tekmovalno sezono 2023/24 vstopila brez Alena Omića, ki se je v Ljubljano vrnil konec novembra 2021 ter med drugim osvojil dva naslova slovenskega državnega prvaka in bil v sezoni 2021/22 tudi izbran za najkoristnejšega igralca finalnega niza državnega prvenstva, so sporočili iz Olimpije.

Nekdanji slovenski reprezentant Omić je dres ljubljanskega kluba že nosil med letoma 2012 in 2015, z zmaji pa je takrat dvakrat osvojil naslov slovenskega superpokalnega in enkrat naslov slovenskega pokalnega prvaka.

V Tuzli rojeni 2,16 metra visoki center je nato v dresu Cedevite Olimpije v drugem obdobju osvojil dva naslova slovenskega državnega prvaka, dva naslova slovenskega pokalnega prvaka in en naslov slovenskega superpokalnega prvaka.

V sezoni 2021/22 je zaigral na 22 tekmah regionalne lige in 15 tekmah evropskega pokala, v katerem je v povprečju dosegal 8,8 točke, 7,3 skoka in dve asistenci na tekmo, v regionalni ligi pa 7,9 točke, 6,4 skoka in 1,9 asistence na dvoboj. Z izjemnimi predstavami v finalu državnega prvenstva s Helios Suns, kjer je na treh tekmah v povprečju dosegal 13 točk in 14 skokov na tekmo, si je prislužil tudi naziv najkoristnejšega igralca finalnega niza.


V tekmovalni sezoni 2022/23 je Alen Omić postavil številne osebne mejnike v karieri, obenem pa je v ligi Aba zaigral na 31 tekmah, v evropskem pokalu pa na 17 preizkušnjah. Na evropskem prizorišču je v povprečju beležil 10,8 točke, 8,9 skoka in 1,3 asistence, v regionalni ligi pa 11,3 točke, 8,7 skoka in 1,9 asistence.

"Ko poskušam ubesediti svoja čustva, si ne morem pomagati, da ne bi občutil grenko-sladke mešanice hvaležnosti in žalosti. Danes je konec izjemnega poglavja v mojem življenju, ki ga bom cenil za vedno.
Ljubezen in podpora, ki ste mi jo izkazali v obdobju v Cedeviti Olimpiji, sta bili izjemni. Spomine na naše zmage in slavja bom nosil s seboj, kamor koli bom odšel.
Zdaj, ko se podajam v naslednje poglavje svoje kariere, se želim iz srca zahvaliti vodstvu kluba, vsem trenerjem, zdravniški ekipi in osebju v ozadju. Hvala tudi mojim kolegom, ker niste le soigralci, ampak tudi prijatelji in družina. Vez presega igro in hvaležen sem za tovarištvo, ki smo ga delili na igrišču in izven njega.
In nenazadnje, navijači - vi ste srčni utrip tega kluba. Vaša podpora, strast in ljubezen so bili gonilna sila naših uspehov. Hvaležen sem za vse vzklike, vzpodbujanje in aplavze, in obljubim, da bom te trenutke vedno nosil s seboj.
Še enkrat, HVALA iz srca za obdobje, ki ga bom cenil vse življenje. Slovo ni za vedno, ni konec. To samo pomeni, da se kmalu spet vidimo," so besede, s katerimi se je od navijačev Cedevite Olimpije poslovil Omić.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike