nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
0 12.11.2023 01:44:47

Škandal v Zadru! Huligani v dveh napadih hudo poškodovali goste iz Beograda

Profimedia
Večer pred tekmo med Zadrom in Crvene zvezde v sklopu regionalne lige je prišlo do dveh hudih incidentov.

Beograjski klub je v sporočilu javnosti zapisal, da so domači huligani napadli člane uprave in novinarje, ki so pripotovali v Dalmacijo. "Crvena zvezda obvešča javnost, da sta se v soboto zvečer na zadrskih ulicah zgodila dva ločena incidenta. Brez kakršnegakoli povoda so domači huligani najprej napadli člana upravnega odbora, ki je bil v družbi s prijateljem kluba, potem pa še dva člana novinarske ekipe, ki je z delegacijo Crvene zvezde pripotovala iz Barcelone. Vse so brutalno pretepli maskirani huligani in jih hudo poškodovali."

Beograjčani zahtevajo hiter odziv, predvsem hrvaške policije in varnostne službe, obenem pričakujejo, da bodo napadalci končali za zapahi. "Preprosto neverjetno je da so napadli ljudi, ki niso imeli klubskih obeležij in z ničemer niso provocirali domačinov."

Na koncu sporočila so gostje iz Srbije razkrili, da oba napada povezuje ista oseba - taksist, ki je iz letališča v središče mesta prepeljal tako člana upravnega odbora kot tudi novinarsko ekipo.


Kmalu zatem so se oglasili tudi iz KK Zadar in potrdili navedbe Beograjčanov, obenem so še dodali, da je šlo za pretepena novinarja ter fotografa Mozzart sporta. "KK Zadar ostro obsoja oba incidenta, ki na klub in mesto Zadar mečeta slabo luč. Fizični napad na predstavnike gostujoče ekipe in novinarje je huliganizem, ki nima nikakršne povezave z navijanjem in ljubeznijo do kluba. Takšno skupino ne moremo sprejeti kot navijače, ampak kot huligane. Za nasilje ni prostora v športu," so med drugim sporočili Dalmatinci in se seveda ogradili od incidentov.

Gostje iz Beograda so zaradi šokantnega dogajanja in tudi zaradi javnega akcije zadrske navijaške skupine 'Tornado', ki je pred dnevi pozivala na linč, zahtevali, da se današnja tekma v dvorani Krešimirja Ćosića odigra pred praznimi tribunami. V zvezi s tem so pozvali tudi vodstvo tekmovanja, naj se odzove.

In naposled se je oglasilo tudi vodstvo lige ABA ter pričakovano pozvalo hrvaške organe, da naredijo vse, kar je potrebno, da na tekmi ne bo niti enega incidenta. Jasno, sledila je obsodba obeh napadov in prepričanje, da je vendarle šlo za izolirana incidenta in da bodo napadalci kar najhitreje končali v rokah policije.

Po zadnjih informacijah naj bi hrvaška policija priprla dve osebi, ki naj bi bili povezani z napadoma.

Članki iz rubrike