stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 15.12.2023 10:18:20

POMAHALbašić

alesfevzer.com
V četrtek smo končno dočakali uradno obvestilo kluba, da je Rašid Mahalbašić zapustil Cedevito Olimpijo.

Jeseničana z avstrijskim državljanstvom že nekaj dni ni bilo v ekipi, tišina v klubu glede njegove odsotnosti do včeraj pa samo pritruje vsemu tistemu, kar se je dalo 'slišati' iz Stožic: da je bil odhod nenaden, nepričakovan in posledica kratkega stika.
Najbrž ni treba posebej poudarjati, s kom je prišlo do kratkega stika. Kot smo že pisali, naj bi se Mahalbašić na treningih pokazal v zelo dobri luči, vsekakor taki, da bi si zaslužil konkretno minutažo na tekmah, a te ni bilo. Igral je na treh tekmah, oziroma, bolje je zapisati, da je na parket stopil na treh tekmah, dveh v eurocupu in eni v ligi ABA. V regionalni ligi se proti Zadru v malo več kot štirih minutah igre ni vpisal med strelce, v eurocupu pa je proti Parisu v šestih minutah in pol dosegel dve točki ter zbral štiri skoke, proti Hapoelu pa v dveh minutah in pol ni dosegel točke ali ujel odbite žoge. Dvoboj s Hapoelom je bil tudi njegov zadnji v dresu zmajev, nezadovoljen je nato zapustil (trening in) Stožice.


Za vse nepoučene je treba povedati, da je bil Mahalbašić že pred podpisom pogodbe kar nekaj dni zraven na treningih. Tam je imel trener Simone Pianigiani dovolj priložnosti, da je videl, v kakšnem stanju je 33-letni center in ali bi lahko koristil ekipi. Takoj, seveda. Čemu bi podpisovali pogodbo z nekom, da bi ga potem še čakali, preden bi imeli koristi od njega? To smo se vsi ali vsaj večina, ki gledamo Cedevito Olimpijo, spraševali ob tem, ko je Mahalbašić grel klop, pa čeprav sta manjkala Shawn Jones in Aleksander Šaškov. To je samo še eno v vrsti vprašanj, ki se nam porajajo to sezono ob tekmah zmajev in se zdi povsem nelogično. 'Člansko zasedbo Cedevite Olimpije zapušča Rašid Mahalbašić, ki se je zmajem pridružil 28. novembra in imel odprto pogodbo,' so zapisali v klubu ob objavi novice o odhodu. Odprta pogodba naj bi torej pojasnila razlog odhoda, ker bi Mahalbašić lahko v vsakem trenutku zapustil Stožice.
A, vemo, kako je s tem: igralec odide, če dobi boljšo ponudbo in upamo si trditi, da Mahalbašić ni imel namena oditi že po treh tekmah, sploh, ker novega kluba v tistem trenutku ni imel. Bo že držalo, da je bil milo rečeno slabe volje, ker ni igral in je zato tudi prišlo do kratkega stika s strategom zmajev. Uganka samo ostaja, ali je zeleno luč za podpis pogodbe z Mahalbašićem prižgal (le) Pianigiani in je bil tudi samo on tisti, ki je odločil, da je center igral tako malo, ali pa se je morda trener ravnal po navodilih še koga drugega. A vsekakor ne eno ne drugo ni (bilo) dobro in je samo še ena v nizu zgrešenih potez, ki si v Stožicah kar podajajo roko. Da bo mera polna, je v Badaloni prišlo še do poškodbe Amadouja Sowa, kar pomeni dodatno luknjo v visoki liniji. Hudič gre res vedno sr.t na največji kup in ta v Stožicah je letos že zelo zrasel.

Članki iz rubrike