evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ku
ku
0 24.06.2015 21:39:30

Košarkarji zacelili rane, ki so jih zadali nogometaši

Real Madrid
Košarkarji Reala so sezono sklenili še s četrto osvojeno lovoriko.

Prvi po rednem delu in prvi tudi po končnici – košarkarji Reala iz Madrida so novi državni prvaki Španije. Ker so košarkarji v belem pred tem že osvojili tudi kraljevi pokal in evroligo, navijači Reala zdaj slavijo redko viden dosežek. Real, ki je na začetku sezone dobil tudi superpokal, je namreč takšen trojček nazadnje osvojil pred 41 leti, doslej pa mu je to uspelo vsega trikrat. Da bi bilo slavje v prestolnici Španije še slajše, je v velikem finalu državnega prvenstva padla Barcelona, torej veliki rival Reala; ne samo v nogometu, v vseh športih.

Real je odločilno tekmo v osrčju Katalonije dobil z rezultatom 90:85, junak je bil Jacyee Carroll, ki je dosegel 19 točk. Barceloni ni pomagalo niti to, da je bil zelo razigran najboljši strelec tekme Ante Tomić, ki je dosegel kar 29 točk. Učinek Slovenca pri Barceloni Boštjana Nachbarja je bil skorajda zanemarljiv, dosegel je le dve točki. Prvi tekmi je Real dobil z rezultatoma 78:72 in 100:80.



Za najkoristnejšega košarkarja lige je bil izbran Felipe Reyes iz Reala, v peterki sezone so poleg slednjega še njegov soigralec Sergio Llull, Jayson Granger (Unicaja), Pau Ribas (Valencia) in Marko Todorović (Dominion).

Skratka, košarkarji Reala (član slednjega je tudi Luka Dončić, ki pa v finalu ni igral) so pri navijačih svojega kluba vsaj malce zakrpali rane, ki so nastale zaradi popolnega poloma nogometašev madridskega velikana. Spomnimo, nogometni Real je ostal brez ene same lovorike, medtem pa se je Barcelona veselila kar treh.

Članki iz rubrike