profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 08.10.2015 08:34:50

Košarkar iz NBA žrtev policijskega nasilja

Reuters
V New Yorku se je nadaljevalo sojenje švicarskemu košarkarju iz lige NBA Thaboju Sefoloshi zaradi upiranja aretaciji in kršitve javnega reda in miru ob incidentu, ki se je 8. aprila zgodil pred nočnim klubom. Košarkar trdi, da je bil kot temnopolta oseba žrtev policijske brutalnosti, saj je ob aretaciji utrpel poškodbo noge.

Košarkar Atlanta Hawks trdi, da je bil žrtev policijskega nasilja zgolj zato, ker je njegova koža temne barve. Pravni zastopniki košarkarja trdijo, da so newyorški policisti ob aretaciji s Sefalosho ravnali tako kruto, da so mu poškodovali nogo, zaradi česar je moral prestati operacijo, zaradi okrevanja po operaciji pa je moral izpustiti končnico lige NBA.


Po drugi strani državni tožilci trdijo, da košarkar ni upošteval navodil policista na kraju incidenta ter se je upiral aretaciji. "Prepričan je bil, da pravila zanj sploh ne veljajo. Obnašal se je vzvišeno in s prezirom do policistov," je na sodišču dejal državni tožilec Jesse Matthews. Po drugi strani pa je odvetnik Sefoloshe Alex Spiro predstavil drugačen pogled na zadevo: "Mislim, da je policist ob aretaciji videl pred sabo temnopoltega moškega v puloverju s kapuco, tako imenovano hoodie," je dejal Spiro.

Incident se je zgodil aprila pred priljubljenim nočnim klubom v predelu Chelsea v New Yorku. Policija je posredovala po klicu, da je bil po prepiru z nožem zaboden košarkar Indiane Chris Copeland, njegova zaročenka Katrine Saltara ter še ena ženska. Košarkarja Atlante Sefolosha in Makedonec Pero Antić naj bi ovirala preiskavo ter se upirala aretaciji. Antića in Sefolosho so kmalu po aretaciji izpustili brez varščine.

Značke: sefalosha, nba

Članki iz rubrike