pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

liz
liz
0 12.10.2015 16:34:28

Trento za zgodovino (video)

vszi
Košarkarji Trenta, ki bodo v sredo v evropskem pokalu gostovali pri Unionu Olimpiji, so v zadnji prvenstveni tekmi poskrbeli za zgodovinski dosežek v najmočnejšem italijanskem prvenstvu.

V dvoboju s Cremono, v katerem so med drugim zaostajali tudi za več kot 30 točk, so na glavni odmor odšli z zaostankom 26 točk, bilo je 49:23 za domačo ekipo.


V drugem delu pa se je razmerje moči na igrišču povsem spremenilo, gostje so bili tisti, ki so vajeti igre vzeli v svoje roke. Poleg tega jim je uspelo zadeti še nekaj neverjetnih metov in domača prednost se je začela topiti. Dve minuti in pol pred koncem je Trento prevzel vodstvo, tega je do konca tekme še povečali in slavil s 83:76. Drugo polovico dvoboja so gostje torej dobili s 60:27.

S tem je Trento postal prvi italijanski klub, ki mu je v drugem polčasu uspelo zmagati kljub temu, da je po dveh četrtinah zaostajal za 26 točk. Najboljši posameznik srečanja je bil gostujoči branilec Giuseppe Poeta, ki je bil na parketu 26 minut, v tem času je dosegel 23 točk in prispeval osem asistenc. "Na ta trenutek sem čakal vsaj leto in pol. Zadnje leto je bilo zame izjemno težko, zato sem zdaj še toliko bolj vesel. Zmago podarjam vsem v klubu, ki so vsem težavam navkljub verjeli vame, in vsem v ekipi. Pomembna je bila zmaga, zdaj imamo dve v dveh tekmah. Prvih dvajset minut? Učili so nas, da moramo vedno dati vse od sebe, ko smo vložili energijo, je prišlo še vse ostalo," je po tekmi povedal presrečni Poeta.

Članki iz rubrike