Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

gv
gv
0 11.02.2016 15:55:30

Večer, ki ga deček z Downovim sindromom ne bo nikoli pozabil (video)

Mladi košarkar z Downovim sindromom Robert Lewis je s košem v zadnjih sekundah postal zvezda večera.

V spodnjem videoposnetku si lahko pogledate trenutek, zaradi katerega je zablestel mladi košarkar Robert Lewis. Slednji je vse prej kot le navadni fant, saj se je rodil z Downovim sindromom, njegova največja strast pa je košarka.

Robert je član ekipe Franklin Road Academy, še več, trener ekipe mu je namenil vlogo direktorja ekipe. Verjetno pa si nihče ni misli, da bo navdušeni košarkar kdaj resnično zaigral.

Robert-Lewis-and-Matthew-Lewis-StyleBlueprint
Brata Robert in Matthew Lewis

Zato so bili vsi še toliko bolj presenečeni, ko mu je trener John Pierce pred tekmo z moštvom USN predal dres in mu dejal, naj bo pripravljen za vstop v igro.

Obračun je bil zanj še toliko bolj pomemben, saj za to ekipo igra njegov brat Matthew. Seveda so bili na tekmi prisotni vsi člani družine, zaradi visokega vodstva pa je ob koncu tekme na svoj račun prišel tudi Robert.

Ob njegovem vstopu v igro je bilo do konca tekme še 90 sekund, trener USN-ja pa je v ogenj poslal tudi njegovega brata. Matthew je poskrbel, da je imel Robert dovolj prostora, prvi met je sicer zgrešil, pet sekund pred koncem pa je poskusil še enkrat. In bil uspešen! Zadel je s črte za tri točke in poskrbel za končni izid 64:47.

Parket so v trenutku preplavili gledalci in navijačice obeh moštev, Robert Lewis pa se je vsaj za trenutek lahko počutil kot veliki zmagovalec. Mnogi so ob tem potočili tudi solze sreče, med njimi jih ni mogla skrivati niti mama omenjenih košarkarjev. Bila je presrečna, po tekmi pa je lahko izustila le: "V telovadnici je bilo z obeh strani prisotne veliko ljubezni. Zelo sem vesela."

Značke: zda, košarka, lewis

Članki iz rubrike