sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 11.03.2016 09:16:52

James: Škoda, da ne morem igrati vsak večer proti Bryantu

V dvoboju lige NBA Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers sta se zadnjič v karieri pomerila poslavljajoči se zvezdnik jezernikov Kobe Bryant in prvi mož Clevelanda LeBron James. Cleveland je bil boljši s 120:108.

James je tekmo, 22. medsebojni obračun obeh zvezdnikov, končal s 24 točkami in sedmimi podajami, na drugi strani pa je imel Bryant še dve točki več. "Želim si, da bi proti njemu igral vsak večer zaradi tega tekmovalnega naboja, občutka, da igraš proti enemu najboljših v zgodovini. To je nekaj posebnega," je po tekmi ameriškim medijem zaupal James.

Zvezdnika obeh ekip sta prijatelja, a za pravo rivalstvo sta se po Bryantovem mnenju premalokrat srečala. Skupaj sta nastopila v devetih finalih lige, nikoli pa ob istem času. "To ni rivalstvo, toda ne bi rekel, da zato, ker imava oba preveč rada eden drugega. Sam nimam nikogar toliko rad," je malce v šali dejal Bryant, ki se po tej sezoni poslavlja od NBA.

Pri zmagovalcih, najboljši ekipi vzhodne konference, sta se izkazala tudi Kyrie Irving s 26 in Channing Frye z 21 točkami, pri poražencih pa D'Angelo Russell s 24 točkami.

Na tekmi med Phoenixom in Denverjem (98:116) se je s 30 točkami, največ v karieri, izkazal Denverjev novinec Emmanuel Mudiay, ki je v zadnjem obdobju zelo razpoložen, na zadnjih petih tekmah ima namreč povprečje 21,6 točke. "Dobro sem se počutil nocoj. Trener mi zaupa, rekel mi je, da naj še naprej igram tako agresivno," je po tekmi povedal Mudiay. Pri Phoenixu se je prav tako izkazal novinec, in sicer Devin Booker, ki je dosegel 35 točk.



Svoje delo je dobro opravila tudi druga najboljša ekipa zahodne konference in lige San Antonio Spurs, ki je pred domačimi navijači s 109:101 ugnala Chicago. Kawhi Leonard je k 31. zaporedni domači zmagi prispeval 29 točk, LaMarcus Aldridge pa 26 točk in 10 skokov. Tony Parker je 20 točkam dodal 12 podaj. Tim Duncan (sedem točk) je z enim od treh svojih skokov presegel mejo 15.000 ujetih odbitih žog v ligi. Pri gostih sta Derrick Rose in Pau Gasol dosegla po 21 točk.

Druga najboljša ekipa vzhodnega dela lige Toronto Raptors pa je doma premagala Atlanto s 104:96, pri čemer je DeMar DeRozan za 14. zmago na zadnjih 15 domačih tekmah prispeval 30 točk. Pri Atlanti, ki je prekinila niz treh zmag, je z 20 točkami prednjačil Al Horford.

Moštvi slovenskih košarkarjev v NBA bosta spet igrali v noči na soboto: Miami Gorana Dragića bo gostoval v Chicagu, New York Saše Vujačića pa pri Los Angeles Clippers.

Izidi
Toronto Raptors - Atlanta Hawks            104:96
San Antonio Spurs - Chicago Bulls          109:101
Denver Nuggets - Phoenix Suns              116:98
Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers   108:120
Značke: lebron-james, bryant, nba

Članki iz rubrike