nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

gv
gv
0 25.03.2016 09:15:12

Ganljiva izpoved belgijskega košarkarja: Vsaj enkrat sem si še želel videti hčerki

Fotografija belgijskega košarkarja Sebastiena Bellina, ki je po terorističnih napadih v Belgiji ležal v mlaki krvi, je hitro obkrožila svet. Zdaj je o tej grozljivi izkušnji spregovoril iz bolnišnice in pojasnil, kaj mu je v trenutku napada rojilo po glavi.

Nekdanji belgijski košarkarski reprezentant Sebastien Bellin jo je hudo skupil v zadnjih terorističnih napadih v Belgiji. V Braziliji rojeni košarkar je bil v trenutku napada na letališču, fotografija, kako na tleh leži v mlaki krvi, pa je hitro obkrožila svet.

Hitro so ugotovili njegovo identiteto, eden prvih, ki so mu želeli hitro okrevanje, pa se je bil njegov nekdanji klub Oostende. Trenutno je član Genta, ki igra v belgijski drugi ligi, toda nadaljevanje kariere je pod velikim vprašajem.

bellin

Bellin je namreč že prestal nekaj operacij, do popolnega okrevanja pa bo moral prestati še nekaj kirurških posegov. Eksplozija pa mu je hudo poškodovala nogo in kolk, v obeh delih telesa ima tudi šrapnel. Trenutno okreva v bolnišnici, od tam pa je spregovoril tudi o grozljivi izkušnji.

"Videl sem prvo eksplozijo, do katere je prišlo v bližini lekarne. Obrnil sem se in videl množico ljudi, ki bežijo, mislim pa, da sem za trenutek izgubil zavest. Spomnim se tudi dveh otrok, ki sta prihajala z moje desne strani in imela roke v zraku. Ves čas sem si govoril, da bom preživel," je uvodoma dejal Bellin.

Košarkarja je nato prevzelo zdravniško osebje in ga odpeljalo v bližnjo bolnišnico. "Ko sem bil v reševalnem vozilu, sem spoznal, da bo vse v redu. Do takrat nisem vedel, ali bom preživel." Med tem ko je ležal na tleh, so mu misli uhajale predvsem k ženi in dvema hčerkama.

"Dejal sem si, da mi mora uspeti, saj nočem, da bi hčerki odraščali brez očeta," je pojasnil s tresočim glasom in na robu solza ter po kratkem premoru nadaljeval: "Nenavadno je, da v takšnih trenutkih razmišljaš o mnogih stvareh. Spomnil sem se trenutka, ko sem s starejšo hčerko igral tenis, pa sem si sam pri sebi rekel, da se moram vrniti, ker jo moram naučiti še marsikaj. Morda se bo komu zdelo nenavadno, toda takšne misli so mi zelo pomagale."

Značke: bellin, belgija

Članki iz rubrike