oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 12.05.2016 08:18:31

Dragić z Miamijem na robu izpada

Košarkarji Miami Heat so izgubili peto tekmo polfinala vzhodne konference lige NBA. Ekipa Toronto Raptors je bila pod domačima obročema boljša z izidom 99:91, Kanadčani pa so v polfinalni seriji povedli s 3:2 v zmagah. V finale Vzhoda bo napredovalo moštvo, ki bo prvo doseglo štiri zmage.

Najboljši igralec tekme je bil košarkar Toronta DeMar DeRozan, ki je v statistiko vpisal 34 točk. Kyle Lowry je dodal 25 točk. V majici Miamija je Dwyane Wade prispeval 20 točk, Ljubljančan Goran Dragić pa je dosegel 13 točk, met iz igre 6-14, met za tri točke 1-4, pet skokov in dve podaji. Enak izkupiček, 13 točk, je dosegel Josh Richardson s klopi.

Toronto je le zmago oddaljen od napredovanje v konferenčni finale. Prvo uvrstitev v finale Vzhoda lige NBA bo lovil v noči na soboto v Miamiju.

Goran Dragić je bil delno tudi tragična figura dvoboja, saj je v zadnjih minutah zapravil pomemben napad. Miami je namreč v zadnji četrtini skoraj izničil visoko prednost gostiteljev, dobro minuto pred koncem pa je Dragić izgubil žogo. Kazen je sledila že v naslednjem napadu, ko je Lowry zadel trojko za vodstvo 93:87.


Dodatno težavo si je Miami nakopal s poškodbo Luol Denga, ki si je poškodoval zapestje. Zdravniški pregledi bodo pokazali, ali bo lahko Anglež igral na naslednji tekmi. Miami je sicer že brez centra Hassana Whitesida.

V finale na Zahodu so se že uvrstili branilci naslova Golden State Warriors. S 4:1 v zmagah so odpravili Portland, znova pa je odločilno vlogo odigral MVP lige NBA Stephen Curry. Dosegel je 29 točk, od tega 14 v zadnjih dvanajstih minutah.

Warriors se bodo v konferenčnem finalu oziroma polfinalu lige pomerili z zmagovalcem dvoboja San Antonio - Oklahoma, kjer slednja vodi s 3:2.

Izida
- vzhodna konferenca, polfinale:
Toronto Raptors - Miami Heat                     99:91
(Goran Dragić: 13 točk v 39 minutah za Miami)
(Toronto vodi s 3:2 v zmagah)

- zahodna konferenca, polfinale:
Golden State Warriors - Portland Trail Blazers  125:121
(Golden State se je s 4:1 v zmagah uvrstil v konferenčni finale)
Značke: nba, miami, dragić

Članki iz rubrike