Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 22.05.2016 18:17:57

Trije Slovenci v končnici, dva izpadla (video)

www.alesfevzer.com
V španskem prvenstvu je končan redni del in začenja se končnica. Vendar brez občasnega slovenskega reprezentanta Mirze Begića, ki se z Bilbaom ni uspel uvrstiti med najboljših osem.

Zadnji krog najkvalitetnejšega državnega prvenstva na stari celini je postregel z več odločitvami, ki so bile med seboj tesno povezane.

Barcelona si je z visoko zmago nad Tenerifem (93:58) zagotovila prvo mesto pred končnico. Murcia je v gosteh odpravila Fuenlabrado (73:61) in postala številka sedem v boju za naslov, vendar je poražena domača ekipa "vstala od mrtvih" in se tudi uvrstila v končnico, ker sta izgubila Tenerife (v Barceloni) in Bilbao (doma z Zaragozo). Slednji je na domačem igrišču zapravil mesto med prvo osmerico v zadnji sekundi tekme - gostje so dosegli zmagoviti koš z metom iz svoje polovice (glej spodaj video posnetek). Na koncu je izpadlo tako, da se je na tej tekmi od aktivnega igranja poslovil nekdanji igralec iz lige NBA Raul Lopez.

Pari četrtfinala
Barcelona - Fuenlabrada
Real Madrid - Murcia
Valencia - Unicaja
Laboral Kutxa - Gran Canaria

Od slovenskih košarkarjev so se v končnico uvrstili Luka Dončić (Real Madrid), Jaka Blažič (Laboral Kutxa) in Alen Omić (Gran Canaria). Izpadla sta Mirza Begić (Bilbao) in Boštjan Nachbar (Sevilla).


V rednem delu se je najbolj izkazal Omić, ki je po indeksu za Dejanom Muslijem (Manresa), Joanisom Burusisom (Laboral Kutxa), Gustavom Ayonom (Real Madrid), Antejem Tomićem (Barcelona) in Giorgijem Šermadinijem (Andora) šesti najboljši posameznik lige, obenem je peti na lestvici skakalcev.

Učinek slovenskih košarkarjev
• Luka Dončić 30 tekem - 5 točk
• Jaka Blažič 32 tekem - 6,8 točk
• Boštjan Nachbar 33 tekem - 13,1 točk
• Uroš Slokar 15 tekem - 4,9 točk
(sredi sezone je zapustil Sevillo)
• Mirza Begić 19 tekem - 6,1 točk
• Alen Omić 32 tekem - 12,3 točk

Na zadnjih dveh mestih sta končala Estudiantes in Gipuzkoa, ki naj bi se tako preselila v drugo ligo. Vendar ni nujno, da bo res tako. Ker so finančni pogoji nastopanja v ligi ACB zelo strogi, je naremč mogoče, da jih tisti, ki si je zagotovil napredovanje, ne bo izpolnjeval.

Članki iz rubrike