Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 23.05.2016 08:52:08

Oklahoma povedla z 2:1

Reuters
Košarkarji Oklahoma City Thunder so v tretji tekmi finala zahodne konference lige NBA premagali branilce naslova Golden State Warriors s 133:105 in v zmagah vodijo z 2:1.

Pri zmagovalcih sta bila kot običajno najbolj razpoložena Kevin Durant s 33 točkami in osmimi skoki in Russell Westbrook s 30 točkami, 12 podajami in osmimi skoki, pri poražencih pa je Stephen Curry dosegel 24 točk.

Bojevniki, ki so v rednem delu dosegli rekordnih 73 zmag, so na tekmi zaostajali že za 41 točk in na koncu doživeli najhujši poraz v sezoni. "Dobili smo, kar smo si zaslužili," je dejal trener Golden Stata Steve Kerr.


Pešala je predvsem obramba gostov, Durant in Westbrook, prva moža Oklahome, sta prvič v sezoni na isti tekmi oba metala več kot 50-odstotno. "Na tak način ne bomo zmagali. Eden od teh dveh fantov mora imeti slabši večer," pravi Klay Thompson.

Domači so prevladovali tudi v skokih, ki so jih dobili z 52:38. "To je en element, v katerem smo zatajili na drugi tekmi. Danes pa smo dobili te odbite žoge in tako pridobili dodatne akcije," je povedal Westbrook.

Četrta tekma bo spet v Oklahoma Cityju, in sicer v noči na sredo.

Članki iz rubrike