Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.07.2016 10:42:14

Zaradi zakona House Bill 2 Charlotte ob All Stars?

Reuters
Zaradi diskriminatornega zakona do transseksualcev, ki velja le v Severni Karolini, bo Charlotte izgubil pravico do organizacije enega največjih športnih dogodkov v Združenih državah Amerike. Košarkarski All Stars lige NBA bo vodstvo lige najverjetneje prestavilo v neko drugo zvezno državo.

Severna Karolina je marca sprejela zakon, ki odreja, da lahko osebe uporabljajo javna stranišča le v skladu s spolom, ki je naveden na njihovem rojstnem listu. Moški, ki so spremenili spol v ženskega, lahko torej gredo le na moško stranišče. Pravosodno ministrstvo ZDA je Severno Karolino sicer opozorilo, da krši zvezno zakonodajo proti diskriminaciji oziroma o človekovih pravicah, vendar mu je tamkajšnji republikanski guverner Pat McCrory odgovoril s tožbo na zveznem sodišču.


Zakon, ki je zdaj v ZDA znan kot House Bill 2, je glavni razlog za selitev športnega spektakla. "Ena od osnov naše lige je spoštovanje drugačnosti in neizključevanje. Tekma All Stars slavi ravno te vrednote," je sporočila liga NBA.

Uradno All Stars še ni odvzet Charlottu, saj ima vodstvo lige še nekaj časa oziroma manevrskega prostora, ameriški mediji pa že poročajo, da so glavni favoriti za dogodek, ki bo 19. februarja 2017, New Orleans, Chicago in New York.

Značke: nba, all-star

Članki iz rubrike