sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ku
ku
0 10.08.2016 09:00:01

Zaradi zapisov na twitterju ostal brez družine

Reuters
Sliši se skoraj neverjetno, toda turški košarkar in član NBA moštva Oklahoma City Thunder Enes Kanter je zaradi zapisov na twitterju ostal brez družine.

Razlog za vse skupaj pa je politične narave. Košarkar je namreč javno kritiziral turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana in podprl v ZDA izgnanega imama Fethullaha Gülena, ki ga je predsednik obtožil, da je organiziral nedavni (spodleteli) državni udar.

Kanterjevemu očetu pa to ni bilo niti najmanj všeč. "Opozoril sem ga, toda ni prenehal z objavljanjem tvitov proti našemu predsedniku in turškemu narodu. Družina Kanter nikakor ne podpira njegovih žaljivih besed. Enesu smo se zato odrekli. Našemu predsedniku in turškemu ljudstvu se želimo opravičiti, ker imamo takšnega sina," je v pismu zapisal Enesov oče Mehmet.


Na Enesov odgovor ni bilo treba dolgo čakati. Ko je slišal za odločitev družine, je tudi sam napisal sporočilo za javnost. "Danes sem izgubil mamo, očeta, brate in sestre, družino in vse sorodnike. Moj lastni oče je zahteval, da spremenim priimek. Mama, ki mi je podarila življenje, se me je odrekla. Bratje in sestre, s katerimi sem skupaj odraščal, me ignorirajo. Sorodniki pa me nočejo več videti," je v uvodu sporočil Enes, in v nadaljevanju razložil, da je za imama Gülena pripravljen žrtvovati tako mamo kot očeta in preostali del družine.

"Za to bi dal svojo glavo. Upam, da bo bog vzel iz mojega življenja in to dal Gülenu. Moja ljubezen do Gülena je večja kot ljubezen do moje mame, očeta, bratov, sester in ostalih ljubezni," je med drugim zapisal Enes in dodal, da je odslej njegova družina njegov hodža - Gülen, ki ima solzne oči. "Tirane bo izbrisal čas. Držite se, bog je z nami. Moj bog bo naredil, da bo vse dobro. Bog obstaja, ni žalosti."

Enes Kanter, ki je brez oklevanja spremenil priimek in zdaj se piše Gülen, je sicer rojen v Švici, v ZDA pa je odšel pred sedmimi leti, ko je bil star 17 let. Leta 2011 je z reprezentanco nastopil na Eurobasketu v Litvi, lani ga ni bilo na tem tekmovanju, kar je dojel kot kazen, ker podpira Gülena.

Članki iz rubrike