pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

ku
ku
0 15.10.2016 11:33:44

Košarkar s pestjo v obraz nekdanjega zmaja

Marijan Mance
sn
Pred koncem treninga je prišel v dvorano, trener ga je vprašal, zakaj je zamudil, ta pa ga kratko malo s pestjo udaril v obraz. Vsi so bili šokirani ...

Zgodilo se je na Reki, v taboru hrvaškega košarkarskega prvoligaša Kvarner 2010. V vlogi napadalca je bil 37-letni Siniša Štemberger, ki je že od prej znan po fizičnem nasilju v športnih arenah, napadeni je bil Marijan Mance, nekdanji košarkar Uniona Olimpije, policiji pa dogodek pojasnjeval športni direktor tega kluba Marko Šamanić, nekdanji član Krke.

Šamanić je v svoji izjavi poudaril, da Štemberger ni bil izzvan, preden je z udarcem na tla položil svojega trenerja in tudi nekdanjega soigralca Manceja. "Prav nobenega razloga ni bilo za kaj takšnega, kot se je zgodilo," je povedal Šamanić. Policiji je izjavo dal tudi napadeni Mance.


Štemberger je bil pred dvema dnevoma izključen na tekmi z Zadrom, potem ko je za vrat prijel nasprotnega igralca Borisa Baraća. Jasno je, da so nasilnemu košarkarju po teh incidentih, predvsem pa po napadu na svojega trenerja, vrata v reški klub zaprta. "Takoj smo začeli postopek za prekinitev pogodbe," pravijo v klubu.

"Še za precej manjše prekrške smo igralce vrgli iz kluba. Jasno je, da Štemberger ne bo več član našega kluba. Stojim za trenerjem, podpiram njegovo delo in njegove rezultate. To je močna klofuta našemu klubu, trpi naš ugled," je dejal Šamanić.

sinisa stemberger
Siniša Štemberger
sn


Štemberger je igral v Kvarnerju med letoma 1998 in 2004, vrnil pa se je pred dvema letoma. Vmes je igral za Zadar, Široki, Split, Astrum in Igokeo. Z Mancejem je skupaj igral v odlični generaciji Kvarnerja, v kateri sta bila tudi Marino Baždarić (še en nekdanji član Unona Olimpije) in Davor Kus.

Mance je pred tem incidetnom celo ščitil Štembergerja, saj ta ni bil več dobro fizično pripravljen, obenem je bil s svojim obnašanjem marsikomu trn v peti.

Spomnimo, leta 2008 se je Siniša Štemberger stepel s Ciboninim Američanom Rawlejem Mashallom in končal s štirimi šivi na razbiti arkadi.

Članki iz rubrike