Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 24.10.2016 11:23:02

Za vrh lige NBA nič novega - Warriors ali Cavaliers

Reuters
V noči s torka na sredo se bo s svečano podelitvijo zmagovalnih prstanov za preteklo sezono košarkarjem Cleveland Cavaliers začela nova sezona lige NBA. Tako kot v preteklih dveh bosta v ospredju dve moštvi; aktualni prvaki, ki so v zadnjem finalu nadoknadili zaostanek 1:3, ter Golden State Warriors, ki so v pretekli sezoni blesteli v rednem delu.

Čeprav je v igri 28 moštev, je liga NBA zadnji dve sezoni v domeni le dveh klubov. Prvaki z LeBronom Jamesom, ki je igral v šestih od zadnjih sedmih finalih, imajo začetno peterko, vredno več kot 100 milijonov dolarjev, kar je več kot bo polovica drugih klubov v ligi namenila celotnemu moštvu. Jamesu bodo v lovu na četrti naslov - dva je osvojil z Miamijem - v prvi vrsti pomagali J. R. Smith, Kevin Love, Kyrie Irving in Tristan Thompson.

Golden State Warriors so v pretekli sezoni v rednem delu dobili 73 tekem, kar doslej ni uspelo še nobeni ekipi, nato so suvereno prišli do finala in po štirih tekmah imeli tri zaključne žoge za ubranitev naslova iz leta 2015. Spodrsljaj jih je tako predramil, da so zvezdniški zasedbi s Stephenom Curryjem dodali najodmevnejšo okrepitev prestopnega roka Kevina Duranta. Golden State bo imel v peterki najboljša igralca rednega dela 2014 (Durant), 2015, 2016 (Curry) ter Klayja Thompsona, Draymonda Greena in Andreja Iguodalo.


Prva ponovitev finala bo 25. decembra, naslednji dvoboj teh dveh ekip pa bo 16. januarja 2017. Vikend zvezd All-Stars bo sredi februarja v New Orleansu, prvak pa bo znan sredi junija 2017.

Med ekipe, ki bi lahko konkurirale Clevelandu oziroma Golden Statu, poznavalci uvrščajo Los Angeles Clippers s Chrisom Paulom in Blakom Griffinom, San Antonio z LaMarcusom Aldridgeom, Kawhijem Leonardom, Tonyjem Parkerjem in Pauom Gasolom ter Chicago z Dwyanom Wadom, Jimmyjem Butlerjem in Rajonom Rondom. Omenja se še Toronto, ki je lani prišel med štiri najboljše, ter Oklahoma, kjer pa bo imel Russell Westbrook ogromno dela po odhodu Duranta.

Slovenija bo imela za zdaj dva predstavnika. Goran Dragić je glavni zvezdnik močno oslabljenega Miamija, Saša Vujačić pa bo igral za New York, ki sta ga poleti okrepila Joakim Noah in Derrick Rose. Do pred nekaj dnevi je bil v igri tudi 34-letni Beno Udrih, ki pa mu Miami, kamor je prišel ob koncu zadnje sezone, ni podaljšal pogodbe.

Članki iz rubrike