oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 30.10.2016 08:46:26

Vujačić kljub minimalni plači ni okleval niti za trenutek

Profimedia
Slovenski košarkar v ligi NBA Saša Vujačić si želi v letošnji svoji že drugi zaporedni sezoni v New Yorku priti z Knicks do samega vrha lige in pravi, da je v odlični formi, kar je pokazal v pripravljalni sezoni, kjer je imel 53-odstotni met iz igre in 40-odstotni met za trojke.

Vujačić, ki ga trener na sobotni prvi tekmi sezone v domači dvorani Madison Square Garden ni poslal na igrišče, si želi, da bo čim prej prišel spet na parket in začel redno dobivati tekme. Kratkohlačniki so sinoči tudi brez njega uspeli premagati gostujoče grizlije iz Memphisa s 111:104.

Pred začetkom sezone je imel Vujačić več ponudb iz drugih klubov NBA in tudi iz Evrope, vendar pa je z veseljem sprejel ponudbo, da ostane v New Yorku tudi za minimalni honorar. Njegova enoletna pogodba je vredna 1,4 milijona dolarjev.

Pred začetkom sezone je najel stanovanje v novi sodobni 71-nadstropni stolpnici Moinian Sky na zahodu 42. ulice, za katerega odšteje 8200 dolarjev na mesec.

V istem bloku je tudi soigralec Litvanec Kristaps Porzingis, s katerim lahko trenirata tudi doma, saj zgradba premore košarkarsko igrišče po merah lige NBA, ki ga je pomagal zasnovati zvezdnik Knicks Carmelo Anthony.

Najemnine za stanovanja v luksuzni zgradbi so vredne od 2900 dolarjev na mesec za garsonjere in do čez 8000 dolarjev za najdražja stanovanja na vrhu.

Izidi
Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks              72:104
Charlotte Hornets - Boston Celtics              98:104
New York Knicks - Memphis Grizzlies            111:104
(Saša Vujačić ni zaigral za NY Knicks)
Cleveland Cavaliers - Orlando Magic            105:99
Chicago Bulls - Indiana Pacers                 118:101
Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets                110:108
San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans        98:79
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers        113:115 (podaljšek)
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves      106:103



"Lani sem si zadal za nalogo, da skušam z ekipo spet priti do vrha. Poskusiti doseči tisto, kar je najlepše, tisti naslov, o katerem vsi sanjajo," je dejal Vujačić, ki je z ekipo Los Angeles Lakers pred leti že osvojil dva naslova prvakov lige NBA.

Knicks sedaj vodi predsednik Phil Jackson, s katerim se Vujačić dobro pozna še iz zahodne obale in, ko je izvedel, da ga želi Jackson ohraniti v ekipi, je to takoj sprejel. "Niti razmišljal nisem, da bi šel kam za več denarja, ampak sem tukaj z enim namenom, da končamo to misijo čim prej," je dejal Vujačić, ki meni, da je sedanja newyorška ekipa dovolj dobra za takšen met.

Dvaintridesetletni veteran lige NBA ima letos okrog sebe kar nekaj podobnih igralcev. "Imamo veliko veteranov, ki vedo, kaj hočejo, ki so občutili ligo in končnico in vedo, kaj morajo narediti za dobrobit ekipe. Mislim, da se še ne poznamo, kot bi se morali, kar je tudi logično, ker nismo imeli dovolj časa. Enkrat, ko se vklopimo, pa bo zelo zanimivo," je dejal.

Knicksi imajo novega trenerja, nekdanjega igralca Jeffa Hornaceka, o katerem ima Vujačić dobro mnenje. "Ima ekipo, s katero lahko razpolaga in sanja o velikih ciljih," je povedal Vujačić in dodal, da želi trener najprej dati priložnost mlajšim igralcem, z njim pa trenutno računa in ne računa. "Bomo videli, kaj bo potem," je dejal Vujačić in zagotovil, da je v dobri formi.

"Fenomenalno se počutim. Predsezona je bila super. Sem v odlični formi. Zelo dobro poletje sem imel in mislim, da sem nekje na svojem vrhu. Upam, da bom v naslednjih letih ostal tak in bom to lahko dokazal na terenu. Vse pride na svoje," je povedal Vujačić.

Članki iz rubrike