Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 07.12.2016 09:23:18

Dragić spet blestel, a parket vseeno zapustil sklonjene glave

foxsports
Slovenski košarkar Goran Dragić je v ligi NBA s svojo ekipo Miami Heat tokrat gostil New York Knicks, katerih član je tudi Slovenec Saša Vujačić. Kratkohlačniki so v gosteh zmagali s 114:103, slovenskega dvoboja pa ni bilo, saj Vujačić spet ni igral. Na drugi strani je bil Dragić prvi strelec Miamija z 29 točkami.

Dragić je odigral 40 minut in za Miami, ki je nastopil precej oslabljen, saj je imel trener na voljo le devet zdravih igralcev, 29 točkam dodal še štiri skoke, sedem podaj in dve ukradeni žogi.

"Sploh se ne spomnim, kdaj nas je nazadnje kdo tako premagal. Če že, smo odlično igrali obrambo, pa so nas na koncu pokopali odbiti koši. Takšen poraz, kot smo ga doživeli danes, pa je slab tudi za psiho ekipe," je dejal trener vročice Erik Spoelstra.

Pri gostih, ki so dosegli še četrto zmago zapored, je blestel Carmelo Anthony, ki je izenačil svoj strelski rekord sezone - 35 točk. "Po uvodni četrtini sem končno spet našel pravi ritem. Zares pa se mi je odprlo šele v tretji četrtini," je po zmagi dejal Anthony. Kristaps Porzingis je k zmagi dodal 14 točk in 12 skokov, Joakim Noah pa po deset točk in skokov.

Kratkohlačniki so prišli še do svoje devete zmage v zadnjih 13 nastopih in imajo prvič po sezoni 2012/13 več kot 50-odstotni izkupiček zmag in porazov. Pravi izziv pa jih čaka že danes ponoči po srednjeevropskem času, ko bodo doma gostili prvake lige NBA Cleveland Cavaliers na čelu z LeBronom Jamesom.



Detroit Pistons so doma gostili Chicago Bulls in zmagali s 102:91, slovenski košarkar Beno Udrih pa za Detroit ni zaigral.

Washington Wizards so v domači dvorani s 116:124 klonili proti košarkarjem Orlando Magic, Memphis Grizzlies so bili za četrto zmago v nizu s 96:91 boljši od Philadelphia 76ers, Utah Jazz pa so v olimpijskem Salt Lake Cityju s 112:105 ugnali Phoenix Suns.

Zelo dobro gre košarkarjem San Antonio Spurs, ki so v gosteh pri Minnesota Timberwolves zmagali s 105:91, kar je bila njihova že 13. zaporedna zmaga na gostovanjih to sezono. Za zdaj v gosteh še ne poznajo poraza in so le še eno zmago oddaljeni od zgodovinskega dosežka lanskih finalistov Golden State Warriors, ki so minulo sezono dobili 14 zaporednih tekem na gostovanjih.

San Antonio je do 13. zmage prišel brez veteranov Tonyja Parkerja, ki ima poškodovano koleno, in Manuja Ginobilija, ki je še drugo tekmo zapored obsedel na klopi. Kawhi Leonard ju je uspešno nadomestil in dosegel 31 točk.

Izidi
Miami Heat - New York Knicks               103:114
(Goran Dragić: 29 točk, 4 skoki, 7 podaj, 2 ukr. žogi za Miami)
(Saša Vujačić: ni zaigral za New York)
Detroit Pistons - Chicago Bulls            102:91
(Beno Udrih: ni zaigral za Detroit)
Washington Wizards - Orlando Magic         116:124
Memphis Grizzlies - Philadelphia 76ers      96:91
Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs  91:105
Utah Jazz - Phoenix Suns                   112:105
Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike