Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 09.12.2016 08:57:48

Neverjetno! Povzročil nesrečo s smrtjo, na naslednji tekmi prvi strelec (video)

Za košarkarjem grškega AEK-a, ki ga trenira Jure Zdovc, je težak teden.

Prejšnji petek se je v Atenah zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen organizator igre AEK-a Michael Dixon. Pa ne le udeležen, Američan je bil krivec zanjo. Spregledal je namreč znak "Stop" in se zaletel v avtomobil, ki je pripeljal po prednostni cesti. Voznica v njem je izgubila oblast nad vozilom, zaneslo jo je in zbila je smetarja, ki je ravno čistil ulico. Nesrečniku ni bilo več pomoči.

Vse skupaj se je zgodilo ob sedmih zjutraj, dan prej pa je Dixon dopolnil 26 let. Prva misel? Seveda, Dixon je proslavil rojstni dan in je vozil pijan. Toda prvi preizkus alkoholiziranosti na mestu nesreče ni pokazal prisotnosti alkohola, Američanu so odvzeli tudi kri in jo poslali na preiskavo.



Takoj so se pojavila ugibanja, ali bodo v AEK-u, na klopi katerega je zadnje leto dni Jure Zdovc, prekinili pogodbo z Dixonom, toda v klubu se po pogovoru z njim niso odločili za kaj takega in šokiranemu in pretresenemu igralcu nudijo vso potrebno pomoč in podporo. Čeprav še vedno močno pod globokim vtisom nesreče, se je Dixon odločil, da bo potoval s soigralci na sredino tekmo lige prvakov v madžarski Szolnok.

AEK je tam slavil z 89:76, Dixon pa ne le, da je igral, pač pa na parketu prebil daleč največ časa v ekipi AEK-a. In kakšna predstava je to bila! Dosegel je 29 točk, od tega kar osem trojk (iz 12 poskusov), ob tem je imel še pet skokov in štiri asistence. Igral je, kot bi se hotel s tem zahvaliti za podporo klubu in hkrati vsaj malo pozabiti, kaj se mu je zgodilo oziroma z vsakim doseženim košem potisniti tragično nesrečo nekoliko dlje iz spomina. A to drugo je misija nemogoče ...

Članki iz rubrike