tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 10.12.2016 10:42:48

Vročica brez sape

Košarkarji Miami Heat so v ligi NBA ostali brez sape proti aktualnim prvakom, zvezdniški ekipi Cleveland Cavaliers.

Cleveland je pod domačima obročema slavila zmago z razliko kar 30 točk (114:84). Slovenski organizator igre Goran Dragić je bil s 15 točkami drugi strelec gostujoče ekipe.

Pri domačih konjenikih je trojica Kevin Love, LeBron James, Kyrie Irving prispevala 73 točk. Love je vknjižil 28 točk in 15 skokov, James je zbral 27 točk in po osem podaj in skokov, Irving pa je imel na koncu na računu 23 točk. James je na tekmi proti svojemu nekdanjemu moštvu iz Miamija pisal zgodovino, saj je skupno zbral že 27.315 točk, s čimer se je štirikratni MVP lige NBA na večni lestvici najboljših strelcev premaknil na deveto mesto. Za dve točki je prehitel Elvina Hayesa, legende Houstona in Washingtona v sedemdesetih prejšnjega stoletja.

Pri Miamiju je imel največ točk, 17, Derrick Williams. Miamijev center Hassan Whiteside ni imel najboljšega večera, zbral je osem točk in 12 skokov. Trener Miamija Erik Spoelstra ima zaradi številnih poškodb težave z rotacijami igralcev, saj lahko igra le osem košarkarjev. Miami je vpisal še četrti zaporedni poraz.



Na parket je stopil tudi Beno Udrih, ki pa je imel precej skromno minutažo. Pod obročema je preživel le štiri minute ter prispeval dva prosta meta za dve točki in podajo. Njegovo moštvo Detroit Pistons je sicer slavilo v gosteh pri Minnesota Timberwolves s 117:90.

Mariborčan Saša Vujačić je z New York Knicks slavil v gosteh pri Sacramento Kings s 103:100. Na parketu je bil devet minut, v tem času pa imel en uspešen met za dve točki in eno podajo.

Za predstavo večera onstran Atlantika je poskrbel Russell Westbrook, ki je še sedmič zaporedoma v tej sezoni vknjižil trojni dvojček, triple double, s 27 točkami, 10 podajami in 10 skoki. Westbrook je tako postal prvi košarkar po letu 1989, ko je ikona Chicago Bulls Michael Jordan blestela z nizom sedmih zaporednih trojnih dvojčkov. Kljub izjemni predstavi je Westbrookova ekipa Oklahoma City Thunder morala priznati premoč na domačem terenu Houston Rockets z 99:102.

Značke: goran-dragić, nba

Članki iz rubrike