pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
0 18.12.2016 09:27:25

Izjemnemu Westbrooku še 50. trojni dvojček kariere, poraz Udriha in Vujačića

Košarkarji Detroit Pistons so v ligi NBA v domači dvorani z 90:105 izgubili proti Indiana Pacers, Beno Udrih pa za Detroit spet ni igral. Tudi New York Knicks, katerih član je Saša Vujačić, so izgubili; na gostovanju v Denverju so bili Nuggets boljši s 127:114. Vujačić je odigral dve minuti, njegova statistika je ostala prazna.

Malo počitka je zvezdnikom prvakov lige NBA Cleveland Cavaliers dobro delo, saj so tokrat s 119:108 premagali Los Angeles Lakers. Potem ko je trener konjenikov Tyronn Lue namenil večer počitka vsem trem svojim zvezdnikom, so se mu po krajšem oddihu lepo oddolžili.

Prvi zvezdnik lige LeBron James je dosegel 26 točk, od tega 16 v zadnji četrtini. Kyrie Irving, ki je zaradi "utrujenih nog", kot pravi, počival teden dni, je k zmagi dodal 21 točk in izenačil svoj rekord kariere po številu podaj - dosegel jih je 12. Razpoložen je bil tudi Kevin Love, ki je zbral 27 točk in 17 skokov.

"Mislim, da je trener naredil najboljšo možno potezo. Zavedamo se, da nas ključne tekme sezone šele čakajo, zato je bil počitek ključnega pomena. Potrebovali smo ga," je o trenerjevi potezi dejal Irving. Trend, da trenerji najboljšim košarkarjem ekipe namenijo počitek, čeprav niso poškodovani, je v NBA sprožil burne debate. Delno zaradi vprašanja, ali je to pošteno do navijačev NBA. A Lue je dejal, da se bo brez dvoma še kdaj odločil za takšno potezo.

"Najverjetneje bo v sezoni še prišel trenutek, ko bodo moji košarkarji potrebovali malo počitka. Po oddihu se vsi počutijo odlično in to je vse, kar šteje," je odločen Lue.



Jezerniki so prvo četrtino dobili za osem točk, vodili so tudi še v drugi, vendar so jih konjeniki hitro ujeli in že ob polčasu povedli za tri. Jezerniki se niso dali in so se še v zadnji četrtini povsem enakovredno merili z gostitelji, ki so na krilih Jamesa vseeno poskrbeli, da je zmaga ostala doma.

Najboljša ekipa zahodne konference Golden State Warriors je dosegla še 24. zmago v sezoni, potem ko je s 135:90 v Oaklandu premagala Portland Trail Blazers. Kevin Durant je 13 od svojih skupno 34 točk dosegel v uvodni četrtini, v kateri so si bojevniki priigrali pomembno prednost. Igralec s klopi Ian Clark je k zmagi dodal 23 točk, Stephen Curry 19, Klay Thompson pa 16. Draymond Green je s 13 podajami in 12 skoki vpisal dvojni dvojček. Zmaga za 45 točk je najvišja za Golden State to sezono.

Houston Rockets so za deseto zaporedno zmago po podaljšku ugnali Minnesota Timberwolves. Junak večera je bil James Harden, ki je deset od svojih 28 točk dosegel v podaljšku. Zvezdnik Oklahoma Cityja Russell Westbrook je pri zmagi nad Phoenix Suns s 114:101 dosegel že 50. trojni dvojček kariere v ligi NBA ter še 13. to sezono.

Goran Dragić bo z Miamijem v noči na ponedeljek po srednjeevropskem času gostil Boston Celtics.

Izidi
Detroit Pistons - Indiana Pacers                90:105
(Beno Udrih ni igral za Detroit)
Denver Nuggets - New York Knicks               127:114
(Saša Vujačić v dveh minutah brez statističnega učinka za New York)
Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 135:90
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets               99:107
Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers       119:108
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets       109:111 (podaljšek)
Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns           114:101
Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike