podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
15 27.12.2016 10:25:37

Neverjetno: NBA je priznala kar dve hudi sodniški napaki na škodo Golden Stata (video)

Nekoliko drugače kot v Evropi in precej drugače kot v Sloveniji znajo v ZDA pogledati športni resnici v oči.

Božični obračun finalistov prejšnje različice je dvignil precej več prahu kot vse ostale dosedanje tekme te sezone. Morda celo več kot vse skupaj. Na eni strani je šlo za zelo srdit, pravi tekmovalni obračun vse večjih rivalov. Na drugi strani pa se je končalo z nekaj spornimi situacijami. 

Pod črto je aktualni prvak Cleveland z akrobatskim košem Kyrieja Irvinga tesno premagal z zvezdniki še bolj natrpani Golden State, vendar so mnogi poudarjali, da je bilo kalifornijsko moštvo v vsaj enem primeru oškodovano. In res.

Ne samo v enem, NBA je priznala, da so se sodniki močno zmotili kar na dveh točkah dramatične končnice. Tako med zadnjo akcijo Golden Stata kot nekoliko prej, ko je LeBron James dosegel predzadnji koš Clevelanda. 

Ko je Kevin Durant tri sekunde pred koncem skušal izvesti zadnjo akcijo na tekmi, ravnotežja ni izgubil sam, temveč ga je spotaknil Richard Jefferson. Kar so trdili mnogi navijači in mnogi nevtralni opazovalci dogajanja, je NBA potrdila.

James pa je pri sicer izjemno atraktivnem zabijanju izrazito pretiraval z obešanjem na koš, tovrstnim proslavljanjem in posledičnim nespoštovanjem nasprotnika, zaradi česar bi moral dobiti tehnično napako. Tudi tu je bila NBA jasna.

Če vseeno še dvomite, si lahko obe akciji pogledate v posnetku. No, pravzaprav si lahko ogledate v vsakem primeru, podoživite, se prepričate in presodite.     

Članki iz rubrike