andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

ku
ku
0 05.01.2017 10:19:12

Vročica z Dragićem do zmage po šestih zaporednih porazih

vszi
Košarkarji Miami Heat so v ligi NBA gostovali pri Sacramento Kings in zmagali s 107:102. Slovenski zvezdnik vročice Goran Dragić je v 30 minutah k zmagi prispeval 19 točk, skok in sedem podaj. Prvi strelec Miamija je bil sicer Tyler Johnson s 23 točkami.

Košarkarji vročice so tako z zmago nad kralji prekinili niz šestih zaporednih porazov, čeprav so zapravili kar 19 točk prednosti iz tretje četrtine in v zadnji večkrat celo zaostajali, preden jim je Johnson prinesel vodstvo s 105:102 z odločilno trojko 27,8 sekunde pred koncem tekme.

Zmaga je bila Miamijeva šesta zaporedna nad Sacramentom, skupaj pa še 16. na zadnjih 17 medsebojnih obračunih. Poleg Tylerja Johnsona in Dragića sta se izkazala še James Johnson s 14 točkami in Wayne Ellington s 13. A Miami je vseeno izgubil kar devet od zadnjih desetih tekem v prvenstvu NBA.

Za kralje so po 15 točk dosegli Arron Afflalo, Garrett Temple in Ty Lawson, Anthony Tolliver je dosegel 14 točk, DeMarcus Cousins 13, Matt Barnes pa deset.

Naslednja tekma košarkarje Miamija čaka v petek zvečer, ko bodo gostovali pri Los Angeles Lakers.

New York Knicks so doma izgubili proti Milwaukee Bucks s 104:105, Slovenec Saša Vujačić ni dobil priložnosti za igro.


Chicago Bulls so pripravili presenečenje in v gosteh s 106:94 ugnali prvake lige NBA, Cleveland Cavaliers, ki so resda nastopili precej oslabljeni. Junak večera je bil Jimmy Butler, ki je 14 od svojih skupno 20 točk dosegel v zadnji četrtini.

Butler, ki je večer pred tem dosegel 52 točk na tekmi proti Charlotte Hornets, se je na uvodu tekme precej iskal in ni našel pravega ritma, tako da je prvi polčas končal pri le treh točkah, a nato so se biki pobrali in prišli do lepega skalpa.

Prvi zvezdnik konjenikov LeBron James se je boril z gripo, tudi Channing Frye je igral, čeprav je bil bolan, Kyrie Irving je zaradi poškodbe izpustil še tretjo zaporedno tekmo, manjkal pa je tudi Kevin Love, ki še ni okreval po zastrupitvi s hrano.

James, ki je šele 20 minut pred tekmo dobil zeleno luč za igro, čeprav bolan, je kljub gripi v 37 minutah tekmo končal pri 31 točkah, osmih skokih in sedmih podajah, a sam ni mogel premagati bikov. Za dodatne skrbi domačih navijačev je poskrbel v tretji četrtini, ko si je nerodno zvil gleženj in padel na tla, a k sreči za konjenike ni bilo nič hujšega.

James je po tekmi dejal, da ni bilo nobenega dvoma, da ne bi igral. "Če lahko hodim, lahko tudi igram košarko. Razen, če mi trener naroči, naj se usedem na klop. A moj načrt je bil ves čas, da bom zaigral," je dejal James, ki sam pa brez Irvinga in Lova ni mogel moštva popeljati do zmage.

Za bike je to še druga zmaga nad Clevelandom to sezono, potem ko so bili boljši od njih tudi 2. decembra. Nazadnje, ko so konjeniki izgubili tekmo.

Izidi
Charlotte Hornets - Oklahoma City Thunder      123:112
Orlando Magic - Atlanta Hawks                   92:111
New York Knicks - Milwaukee Bucks              104:105
(Saša Vujačić za New York ni zaigral)
Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls             94:106
Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies       115:106
Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 125:117
Sacramento Kings - Miami Heat                  102:107
(Goran Dragić 30 minut, 19 točk, 7 podaj, skok za Miami)
Značke: nba, miami, dragić, vujačić

Članki iz rubrike