kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 15.01.2017 09:01:39

Phoenixu bitka za Ciudad de Mexico

V ligi NBA so ponoči odigrali pet obračunov. Moštvo Phoenix Suns je s 108:105 dobilo obračun v glavnem mestu Mehike Ciudad de Mexico, kjer se je v eni izmed tekem zunaj meja Združenih držav Amerike pomerilo z zvezdniško ekipo San Antonio Spurs.

V mehiškem kotlu se je najbolj izkazal 20-letni Devin Booker, katerega dedek je Mehičan, ki je z 39 točkami izenačil najboljši dosežek v karieri v ligi NBA. Booker je že drugič po vrsti vpisal 39 točk. Takšen izkupiček je vknjižil tudi na prvi tekmi v Mehiki, ko so bili sicer košarkarji Dallas Mavericks boljši od sonc iz Phoenixa.

San Antonio, ki ostaja drugo najboljše moštvo v razvrstitvi zahodne konference lige NBA, je vpisal še drugi poraz na zadnjih treh tekmah. Najbolj razpoložen v dresu ostrog je bil Kawhi Leonard z 38 točkami.


Izkazali so se tudi mehiški gostitelji karavane lige NBA z rekordno udeležbo na tekmah, odigranih južno od El Pasa. Zmago Phoenixa je pospremilo več kot 20.000 mehiških ljubiteljev košarke.

Ekipa Washington Wizards je bila s 109:93 boljša od Philadelphia 76ers, košarkarji Utah Jazz so bili boljši od Orlando Magic s 114:107, moštvo Chicago Bulls pa je s 107:99 ugnalo New Orleans Pelicans. Rekonvalescent po gripi Jimmy Butler je zadel 28 točk, nekdanji soigralec Gorana Dragića pri Miami Heat Dwyane Wade pa je 17 od skupno 22 točk dal v zadnji četrtini.

Kalifornijski derbi v Staples Centru, kjer domuje tudi hokejsko moštvo Anžeta Kopitarja LA Kings, Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers je s 113:97 pripadel Clippers, ki so tako pripravili uspešno maščevanje za božični poraz. Clippers v novem letu še ne poznajo poraza, saj so prišli do šeste zaporedne zmage.

Izidi
Phoenix Suns - San Antonio Spurs             108:105
Washington Wizards - Philadelphia 76ers      109:93
Utah Jazz - Orlando Magic                    114:107
Chicago Bulls - New Orleans Pelicans         107:99
Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers    113:97
Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike