stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
4 08.02.2017 10:27:37

Španci prepričani: Real in Dončić pred izjemnim milijonskim kompromisom!

Profimedia
Španski mediji so se na veliko razpisali o tem, kakšno pogodbo bo prvi teden marca podpisal slovenski dragulj.

Luka Dončić trenutno igra z neprofesionalno pogodbo, sklenjeno do leta 2021, po kateri ima prepričljivo najnižjo plačo v prvi ekipi Reala. Jasno, kljub temu, da je vmes že postal eden od najpomembnejših in najbolj navdušujočih posameznikov. Takoj po 18. rojstnem dnevu (28. februarja) bo podpisal profesionalno, pogajanja pa so zelo zapletena. 

Kot verjetno veste, je že nekaj časa obstajal načrt, po katerem bi se Real z Dončićem dogovoril, da se pusti izbrati na naboru leta 2018, nato pa v NBA odide dve leti pozneje. Vendar Real se zdaj zaveda, da je tak scenarij s sanjskimi predstavami še vedno 17-letnega fenomena postal manj verjeten.

Le malokdo verjame, da ga je mogoče zadržati toliko časa, kajti klic Amerike je zelo močan, pa tudi zdi se, da bo Dončić na naboru izbran še višje, kot je kazalo. Real bi zato izjemno težko (ali skoraj nemogoče) izenačil dveletne ameriške zaslužke, kot je načrtoval in kot je ponujal mlademu zvezdniku.

Kakšno pogodbo bo mladenič torej podpisal? Španski mediji poročajo, da sta strani zelo blizu nekakšnemu kompromisu. Šlo naj bi za pogodbo do leta 2021 (nima je smisla krajšati), praktično brez odškodnine pa bi jo bilo za odhod v Ameriko mogoče prekiniti leta 2019.

Po tem dogovoru bi Luka v Realu ostal do konca te sezone in nato še dve sezoni, Realu prinesel kak evropski naslov, z 20 leti odšel v Ameriko, do tedaj pa bi v Madridu namesto najnižje plače prejemal eno najvišjih v ekipi. Jasno, več milijonsko , primerljivo z začetnimi ameriškimi.   

Značke: dončić, real, nba

Članki iz rubrike