testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 26.03.2017 10:52:03

Wall s 37 točkami dobil obračun s poškodovanim kraljem Jamesom

vszi
V ligi NBA so ponoči odigrali pet obračunov. Aktualni prvaki, Cleveland Cavaliers, so izgubili doma proti Washington Wizards s 115:127. Zelo dobro je bil razpoložen John Wall, ki je za zmago gostov prispeval 37 točk. Prvi zvezdnik domačega moštva LeBron James se je ustavil pri 24 točkah.

James je nekaj časa na tekmi nosil plastična zaščitna očala zaradi poškodovanega očesa, gre za posledico stika na tekmi s Charlotte v boju z Jeremyjem Lambom, nato pa se je tik pred koncem prve četrtine odločil, da bo zaigral brez njih, saj so ga motila. Na koncu je 24 točkam dodal še 11 skokov in osem podaj. "Ko sem imel očala, sem zgrešil nekaj metov na koš in nato sem si se rekel, naj gredo k vragu," z motečim dodatkom ni bil zadovoljen James, ki se je zaradi poškodovanega desnega očesa zadnjih 24 ur pred tekmo izogibal premočni svetlobi.

Najbolj prepričljivo predstavo večera je prikazal 26-letni Wall, ki je 18 od izkupička 37 točk dosegel v prvi četrtini, ko je imel stoodstotni met iz igre, Washington pa je imel celo 82-odstotni met iz igre.

"Nikakor si ne bi želel igrati v končnici ter se meriti s temi fanti, ne da bi jih premagal v rednem delu sezone. Vsekakor ti takšna zmaga v gosteh pri prvakih da gromozansko veliko injekcijo samozavesti," je bil zadovoljen Wall. Razpoložen je bil tudi Bradley Beal s 27 točkami.

Cleveland s 47 zmagami in 25 porazi v zelo tesni vzhodni konferenci ostaja na vrhu razpredelnice in si je že zagotovil naslov zmagovalca centralne skupine. Na drugem mestu Vzhoda so košarkarji Boston Celtics z enim porazom več, Washington (45-28) je tretji, četrtouvrščeni Toronto Raptors (44-29) pa si je z zmago v gosteh nad Dallas Mavericks zagotovil mesto v končnici.



V vzhodni konferenci so tako na razpolago le še štiri vstopnice za nastop v sklepnem delu sezone. Atlanta (37-35) je peta, Milwaukee šesti (37-35), Indiana sedma (36-36), Miami Heat Gorana Dragića (35-37) je ohranil osmo mesto. Floridska vročica bo igrala ponoči v gosteh pri Bostonu.

Tudi na Zahodu so znani že štirje udeleženci končnice. Košarkarji Golden State Warriors z najboljšim povprečjem v ligi NBA 58 zmag in 14 porazov držijo prvo mesto. Zmagovalcem pacifiške skupine dihajo za ovratnik košarkarji San Antonio Spurs (56-16), ki so ponoči pod domačima obročema premagali New York Knicks s 106:98, za gostujoče kratkohlačnike ni zaigral Mariborčan Saša Vujačić.

Houston Rockets je na tretjem mestu s 50 zmagami in 22 porazi, vstopnico za končnico ima tudi ekipa Los Angeles Clippers (44-30), ki je v boju za najboljše izhodišče premagala Utah Jazz (44-29) s 108:95. Moštvo Oklahoma City Thunder (41-30) je šesto, Memphis Grizzlies (40-32) sedmo, Denver Nuggets (35-37) osmo. Bližje končnici je po zmagi nad Minnesota Timberwolves s 112:100 ekipa Portland Trail Blazers (34-38).

Brez vsakršne možnosti za končnico so tri že odpisane ekipe na Vzhodu ekipa Brooklyn Nets (15-57), na Zahodu pa Phoenix Suns (22-51) in Los Angeles Lakers (21-51), šestnajstkratni prvaki lige NBA, ki brez trenerja Phila Jacksona in Kobeja Bryanta doživljajo najbolj črne trenutke v zgodovini. Jezernikom ni pomagal niti Magic Johnson, ki so ga lastniki pripeljali februarja za vodjo košarkarskih operacij. Lakers so tako ostali še četrto sezono po vrsti brez končnice, za nov najslabši niz v zgodovini te franšize.

Izidi
Portland TrailBlazers - Minnesota Timberwolves 112:100
Cleveland Cavaliers - Washington Wizards       115:127
Dallas Mavericks - Toronto Raprtors             86:94
San Antonio Spurs - New York Knicks            106:98
(Saša Vujačić za New York ni igral)
Los Angeles Clippers - Utah Jazz               108:95
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike