Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 28.03.2017 10:18:15

Vrhunska poteza Golden Stata, fantku so izpolnili sanje

Ko najmanj pričakuješ, se ti lahko izpolnijo največje sanje. Temu lahko pritrdi šestletni deček Isaiah Simpson iz Snellvilla, ki je vneti navijač košarkarjev Golden Stata, še zlasti pa njihovega zvezdnika Stephena Curryja.

Isaiah obožuje košarko, obožuje bojevnike iz Oaklanda in predvsem obožuje Curryja. Tako močno je želel enkrat oditi na tekmo in svojega idola videti v živo, da mu je mama obljubila, da ga bo peljala na tekmo v Atlanto, ko bo tam gostoval Golden State.

Fant je odšteval dneve, popravil ocene v šoli, pomagal pri hišnih opravilih, varčeval žepnino za Curryjev dres in bil predvsem neizmerno priden. Takšen je bil pogoj mame in mali Isaiah ni želel tvegati.

Mama Alex se je resno lotila projekta in pol leta denar po malem dajala na stran. In se je nabralo, za 600 dolarjev, kolikor je neki agenciji plačala za tri vstopnice (za Isaiaha, njegovega brata Treya in sebe).

Na dan tekme, šestega marca, si je v službi vzela prosto in se z obema sinovoma peljala v dobro uro oddaljeno Atlanto. Družina je pred dvorano prispela kar precej pred tekmo, saj je mali Isaiah želel dobiti Curryjev avtogram.



Ko v prvem poskusu niso prišli v dvorano, se mama Alex ni vznemirjala: "Gospa mi je rekla, da naših vstopnic ne more odčitati. Ker sem jih kupila v veliki agenciji, ki je dajala tudi garancijo, nisem bila zaskrbljena. Ampak, ker se po dolgem čakanju ni nič spremenilo, sta otroka postala nemirna. Začela sta jokati, bila sta že lačna, in ker se je je tekma že skoraj končala, smo odšli."

Agencija je priznala svojo napako in mami vrnila denar, za nameček ji je kot nekakšno odškodnino za vso neprijetnost dodala še 100 dolarjev. Vendar zlomljenega srca in razočaranja malega Isaiaha to ni popravilo.

Zgodba je hitro zaokrožila po svetovnem spletu in vodilni ljudje Golden Stata so se kajpak odzvali brez razmišljanja. Isaiahu in njegovi mami so 20 dni pozneje plačali pot na drugi konec države, v Oakland, kjer so ju gostili kot največja pomembneža.

Isaiah je pred tekmo z Memphisom spoznal svojega idola, na ogrevanju mu je celo podajal žoge. Po tekmi je v slačilnici spoznal še preostale zvezdnike ekipe, kot sta Kevin Durant in Klay Thompson. Jasno, Curry je svojemu novemu prijatelju podaril tudi dres in nastala je fotografija, ki je šestletnemu dečku izpolnila sanje.

Članki iz rubrike