favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 19.05.2017 20:28:54

Olympiacos prvi finalist evrolige

Vasilis Spanoulis
Reuters
Košarkarji Olympiacosa so na prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja evrolige v Istanbulu premagali CSKA z 82:78 (18:22, 33:40, 60:64). V drugem polfinalu se bosta ob 20.30 pomerili ekipi Fenerbahčeja in Real Madrida, za katerega igra slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić.

Pred petimi leti sta se CSKA in Olympiacos v Istanbulu enkrat že pomerila na zaključnem turnirju evrolige, z 62:61 pa so se zmage v finalu in s tem svojega drugega od treh naslovov evropskega klubskega prvaka veselili grški košarkarji.

V rednem delu so branilci naslova obakrat premagali Olympiacos, ki je bil večji del prvega polčasa polfinalnega obračuna v podrejenem položaju. Ruska ekipa je na prvi odmor odšla s prednostjo šestih točk, s trojko Vangelisa Mantzarisa pa so se ji Grki v 14. minuti približali na dve točki zaostanka (20:22). Toda s petimi zaporednimi točkami Nanda De Cola, nato pa je svoje dodal še Miloš Teodosić, so Moskovčani 40 sekund pred koncem prvih dvajsetih minut povedli že s 40:27, z novo trojko Mantzarisa in še eno Dmitriosa Agravanisa pa so varovanci Dimitriosa Itoudisa zaostanek le znižali na sedem točk.



Drugi polčas prvega polfinalnega dvoboja, eden od treh sodnikov je bil tudi Slovenec Damir Javor, je bolj poletno začela grška ekipa. Zahvaljujoč dobremu metu za tri točke se je Moskovčanom približala na tri točke zaostanka (46:43), še bližje pa jim je bila po dveh zadetih prostih metih Agravanisa, ko je CSKA v 32. minuti vodil le še s 64:62. Grkom je uspelo zaustaviti Teodosića in De Cola, Vasilis Spanoulis pa je na 69. točki izid izenačil. Do konca tekme je bilo še štiri minute in pol, ko je izkušeni Spanoulis s svojo prvo trojko na tekmi, sicer pa že 13. Olympiacosa, Grke popeljal do vodstva (74:73), ki ga nato niso več izpustili iz rok.

Olympiacos se je tako še osmič uvrstil v finale evrolige, trikrat do zdaj je v njem tudi slavil, zadnjič pred štirimi leti, ko je premagal Real Madrid. Najboljši strelci Grkov so bili Spanoulis, Mantzaris in Kostas Papanikolaou, vsi s po 14 točkami, medtem ko jih je Teodosić za CSKA dosegel 24, De Colo 16, Aaron Jackson pa 12.

Članki iz rubrike