sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

STA
STA
0 08.06.2017 08:19:20

Golden State le še zmago oddaljen od naslova

Reuters
Košarkarji Golden State Warriors so dobili še tretjo tekmo velikega finala lige NBA proti Cleveland Cavaliers in so le še zmago oddaljeni od naslova prvaka. Tokrat so v Clevelandu pred 20.562 gledalci zmagali s 118:113. Kevin Durant je k zmagi prispeval 31 točk, Klay Thompson 30, Stephen Curry pa 26.

V vrstah gostiteljev sta blestela LeBron James z 39 točkami, 11 skoki in devetimi podajami, in Kyrie Irving z 38 točkami, a sta imela premalo pomoči pri soigralcih. Konjeniki so enostavno v zadnji četrtini naredili preveč napak in priložnosti, da bi zares povedli, niso znali unovčiti.

Četrta tekma finala v boju na štiri zmage bo v petek prav tako v Clevelandu.

Statistika ni na strani Clevelanda, kajti prav nobeno od moštev, ki so se doslej merila v velikem finalu lige NBA, ni nadoknadilo zaostanka 0:3 v zmagah. So pa konjeniki lani uprizorili vrnitev na meji mogočega, ko so se vrnili po zaostanku 1:3 ter na koncu dobili sedmo tekmo finalne serije in tako iskano in želeno lovoriko prvakov elitnega severnoameriškega prvenstva.


"Golden State je letos popolnoma druga ekipa. Nisem si mislil, da bomo izgubili tekmo, ko je LeBron dosegel 39 točk, sam pa sem jih dodal 38," je pokomentiral Irving.

LeBron James se še noče predati, čeprav se zaveda, da so se znašli v izgubljenem položaju: "Nismo si želeli tako dramatičnega položaja. Pred nami je nova tekma, poskusili se bomo pripraviti, morda si bomo ogledali kakšen film ter skušali poiskati način, kako izboljšati našo kolektivno igro ter tako izsiliti še eno tekmo. Iztisnil sem vse iz sebe, bil sem zelo utrujen, ker sem pač igral na robu. Vseeno pa mislim, da smo še imeli dovolj moči, da nismo dali vsega, kajti izgubili smo, ker smo grešili odprte mete."

Trener Cavaliers Tyronn Lue ne bo spreminjal postave: "Odločil sem se, da bom pustil Jamesa in Irvinga notri, sta odlična igralca, ki sta v celoti predana klubu in igri in vedno ponudita vse."

Mož odločitve je bil znova Kevin Durant, ki je tik pred osvojitvijo prvega šampionskega prstana. "K.D. je odigral nekaj odličnih iger. Prevzel je pobudo. Videlo se je, da se zaveda, da je napočil njegov trenutek. Že dolgo je odličen igralec, ki pa ni osvojil prvenstva, in vidi se njegova velika želja, mislim, da igra najboljšo košarko v življenju," je Durantu pel hvalnice strateg bojevnikov Steve Kerr.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike