najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 07.07.2017 09:22:21

Nowitzki tudi v naslednji sezoni v Dallasu, Teodosić pa namesto Chicaga izbral ...

vszi
Nemški košarkarski zvezdnik Dirk Nowitzki se je z moštvom Dallas Mavericks dogovoril za novo pogodbo, s katero bo tudi 20. leto v ligi NBA ostal v Teksasu. Uradnih podatkov s strani kluba ni, amerški mediji pa poročajo, da naj bi Nowitzky podpisal dveletno pogodbo, vredno 10 milijonov dolarjev, kar je precej manj kot v preteklosti.

Nemec je tudi nazadnje podpisal dveletno pogodbo, ki pa je bila takrat vredna 50 milijonov dolarjev. A časi so se spremenili in Nowitzki s povprečjem 14,2 točke na tekmo ni več eden od glavnih nosilcev igre v Dallasu, s katerim je leta 2011 osvojil prvenstvo. Vsekakor pa v klubu piše zgodovino, saj je postal šele drugi igralec lige NBA, ki je enemu klubu zvest 20 let. Pred njim je to uspelo le Kobeju Bryantu z Los Angeles Lakers, ob tem pa je 213 cm visoki Nemec lani dosegel še en mejnik, saj je kot prvi neameriški košarkar presegel mejo 30.000 doseženih košev v ligi.

Iz Kalifornije pa prihaja vest, da se je srbski kapetan Miloš Teodosić dogovoril za dveletno sodelovanje z Los Angeles Clippers, zaslužil pa bo 12,3 milijona dolarjev. Srbu je namreč pred kratkim potekla pogodba z moskovskim CSKA, zdaj pa se je odločil, da se športno pot nadaljuje v ligi NBA, a ne v dresu Chicaga, kot se je govorilo še pred dnevi.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike