stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 17.02.2024 07:39:13

Odličen začetek All Stara za Dallas! Dončićevemu soigralcu je uspelo tole!

profimedia
Francoski košarkarski čudežni deček Victor Wembanyama je bil glavni favorit za zmago na izzivu mladih košarkarjev v sklopu vikenda vseh zvezd v severnoameriški ligi NBA. A na koncu je z ekipo pod vodstvom španske legende Paua Gasola izpadel v polfinalu, zmaga pa je pripadla ekipi pod vodstvom domačega igralca v Indianapolisu Bennedictu Mathurinu.

Uvodno dejanje vikenda vseh zvezd v Indianapolisu naj bi po predvidevanjih pripadlo 20-letnem Francozu. A v polfinalu je bila boljša ekipa pod taktirko nekdanjega zvezdnika NBA, Nemca Detlefa Schrempfa, ki je z igralci iz razvojne lige NBA premagala Wembanyamo in soigralce.

V finalu ekipi Schrempfa ni uspelo pripraviti še enega presenečenja, saj je bila brez večjih možnosti za zmago proti ekipi, ki jo je vodil nekdanji igralec lige NBA Jalen Rose. Za to je blestel predvsem Mathurin, igralec moštva Indiana Pacers, ki je na koncu bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca izziva mladih.Mathurin je dosegel 18 točk v polfinalu, ki se je igral do 40 točk, v finalu pa je skupaj s soigralcema premagal ekipo iz razvojne lige.

V ekipi pa je bil tudi soigralec Luke Dončića Dereck Lively, ki je bil po zmagi presrečen, v finalu pa je bil ob zmagi s 26:13 prvi strelec svoje ekipe s šestimi točkami.

Na izzivu mladi sodelujejo najboljši novinci in igralci v drugi sezoni v ligi NBA ter tudi nekateri najbolj nadebudni igralci razvojne lige NBA.

Petkovem večeru na vikendu vseh zvezd bo v soboto sledilo tekmovanje v spretnostih, v nedeljo po ameriškem času oziroma zgodaj v ponedeljek po slovenskem pa sledi glavno dejanje, tekma vseh zvezd lige, na kateri bo v začetni postavi nastopil tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić.

Članki iz rubrike