stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 17.03.2024 08:07:32

Na zahodu bo še divje! Bojevniki po vrnitvi Curryja Dončiću dihajo za ovratnik, obeta se hud boj za končnico!

Profimedia
Ljubitelji košarke so le dočakali vrnitev zvezdnika Stephena Curryja pod obroče. Curry je po zvinu gležnja dosegel 31 točk, rezervist Klay Thompson pa jih je dodal 26, njuna ekipa Golden State Warriors pa je v kalifornijskem obračunu v gosteh dosegla zmago nad Los Angeles Lakers s 128:121.

Jezerniki so imeli na domačem parketu dvorane Crypto.com precej smole. Zaradi udarca v levo oko so že zgodaj izgubili Anthonyja Davisa, na koncu pa so doživeli poraz kljub izjemni predstavi prvega med zvezdniki LeBrona Jamesa, ki je navdušil s 40 točkami.

"Velika zmaga za nas," se je po obračunu smejalo Curryju. "Ne vem, kdaj smo jih nazadnje premagali tukaj. Velika stvar."

Dvakratni najkoristnejši igralec lige NBA Curry je izpustil zadnje tri tekme Golden Stata. Njegova odsotnost se zelo pozna, saj so bojevniki brez njega v tej sezoni le enkrat zmagali, doživeli pa štiri poraze.

Šestintridesetletni štirikratni prvak lige NBA se je vrnil z zanesljivo predstavo, dodal je šest skokov in pet podaj, medtem ko je zadel 12 od 24 metov iz igre. Z razdalje še ni bil tako natančen, saj je iz desetih poskusov za tri le trikrat poslal žogo skozi koš.

"Vedno bodo govorili o meni in njem," je o Jamesu dejal Curry. "Nocoj je šlo za celotno našo ekipo. Le popolni lahko zmagamo."

Draymond Green je za košarkarje iz zlate dežele prispeval 12 skokov in 13 podaj, Jonathan Kuminga pa 23 točk.

Igro je proti koncu za nekaj minut prekinila okvara zaslona, ki odšteva čas, ki ga ima ekipa na voljo za napad.

"Tega še nisem videl v svoji karieri. Ponavadi imajo rezervni zaslon ali kaj podobnega," je dejal Curry.


V razvrstitvi zahodne konference lige NBA je precejšnja gneča na lestvici. Teksaška ekipa Dallas Mavericks Luke Dončića je z razmerjem 38 zmag in 29 porazov na osmem mestu. Warriors (35-31) so deveti le odstotno točko pred Lakers (36-32) na desetem mestu.

Dallas bodo igrali že drevi po srednjeevropskem času. Čaka jih obračun proti vodilni ekipi zahoda Denverju, ki si sicer po novem prvo mesto z razmerjem 47 zmag in 20 porazov deli z ekipo Oklahoma City Thunder.

Za zdaj še ni jasno, ali bo po poškodbi stegenske mišice proti Denverju igral tudi slovenski zvezdnik Dončić.

Jalen Williams je sicer dosegel 23 točk, zbral sedem skokov in šest podaj, in tako pomagal Oklahomi, da je premagala Memphis s 118:112.

42 točk Brunsona
Na drugih tekmah so košarkarji Houston Rockets premagali Cleveland Cavaliers s 117:103, Indiana Pacers so bili boljši od Brooklyn Nets s 121:100.

Ekipa Philadelphia 76ers je ugnala Charlotte Hornets s 109:98, kolektiv iz New Orleansa Pelicans pa je bil boljši od, v boju za končnico že odpisanega moštva, Portland Trail Blazers s 126:107.

Zasedba Chicago Bulls je s 127:98 premagala Washington Wizards, ki prav tako nima več niti teoretičnih možnosti za končnico.

Košarkarji Utah Jazz so doma klonili proti tretji najboljši ekipi zahoda Minnesota Timberwolves s 100:119. Tudi Sacramento Kings na domačem parketu niso bili kos New York Knicks (91:98), za katere je Jalen Brunson dosegel 42 točk.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike