stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 21.03.2024 20:39:16

Zaradi poraza deležen groženj stavničarjev

Profimedia
Trener košarkarskega moštva severnoameriške lige NBA Cleveland Cavaliers J. B. Bickerstaff je razkril, da je bil v preteklosti deležen številnih groženj od oseb, ki se ukvarjajo s stavami, poroča tiskovna agencija Associated Press (AP). Dejal je, da je med prejšnjo sezono prejel številne grožnje in jih tudi prijavil vodstvu lige.

Bickerstaff se je v svoji izjavi medijem odzval na vprašanje enega od novinarjev pred zadnjim obračunom, potem ko se je o tem po eni od tekem razgovoril zvezdnik Indiana Pacers Tyrese Haliburton. "Z mano so navezali stik. Dobili so mojo telefonsko številko in mi pošiljali zaskrbljujoča sporočila ter spraševali, kje živim in kje so moji otroci," je dejal trener Clevelanda pred obračunom proti Miami Heat, ki ga je njegovo moštvo nato izgubilo s 104:107. "Gre za nevarno igro in tanko linijo, po kateri hodimo," je opozoril Bickerstaff.

Kasneje je strateg konjenikov dejal, da so enega od igralcev stav locirali, a proti njemu nikoli niso uvedli kakršnih koli postopkov. "Vse to prinaša dodaten pritisk in vnaša motnje v igro, ki je že tako polna izzivov za igralce, trenerje, sodnike in vse ostale vpletene. Moramo biti pozorni na to, kako blizu bomo te ljudi spustili in kaj bo z našo varnostjo," je še o pereči temi v svetu športa pristavil Bickerstaff. "Seveda njihova sporočila nosijo določeno težo. Za nekoga morda denar od stav predstavlja plačane račune ali najemnino, zato lahko to rodi nevarna čustva," je dejal in ponovil zavezo o tem, da je treba zaščititi vse vpletene v organizaciji športnih tekmovanj.



Bickerstaff je izpostavil vse bolj zabrisano mejo med športom in vplačevanjem stav. Cavaliers imajo v svoji dvorani celo prostor, namenjen vplačevanjem stav, gledalci pa lahko v živo prek telefonov stavijo na svojih sedežih, medtem ko spremljajo tekmo. "Ni dvoma, da je vse to prestopilo mejo. Velikokrat med tekmami s tribun slišim gledalce, ki me prosijo, da pustim najboljše igralce na parketu, ker razlika v točkah ni dovolj velika za uspešno stavo. To je šlo predaleč," je predstavnikom medijev, kot ga navaja AP, nadalje razlagal trener Clevelanda. "Razumem poslovno stran vsega tega, ampak menim, da je šlo vse to predaleč," je še zaključil Bickerstaff.

Francoski zvezdnik Minnesota Timberwolves Rudy Gobert je zaradi namigovanja sodniku, da je podkupljen, prejel kazen v višini okoli 92.000 evrov, kar je najvišja možna kazen za tovrstne izbruhe po nazadnje sprejeti kolektivni pogodbi med ligo in igralci. Ob tem je francoski center po izrečeni kazni dejal, da stavnice vse bolj vplivajo na način, kako sodniki na tekmi piskajo.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike