Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

il
il
0 08.08.2014 08:05:01

Durant se je odpovedal nastopu na SP

Reuters
Američani bodo na svetovnem prvenstvu v Španiji naslov prvaka branili tudi brez Kevina Duranta, ki je odpovedal sodelovanje.
Krilni igralec Oklahome bi moral biti eden od stebrov ameriške reprezentance na svetovnem prvenstvu, verjetno bi bil tudi njen najučinkovitejši posameznik. Vendar pa so to le ugibanja, Durant se je namreč odločil, da ne bo odpotoval v Španijo.

"Zame je velika čast, da lahko predstavljam ZDA, zato je bila to izjemno težka odločitev. Zavedam se, da soigralcem v izbrani vrsti dolgujem vsaj toliko, da sem stoodstotno pri stvari. Vendar sem po uvodnih pripravah videl, da temu ne bo tako, da ne morem izpolniti svojih obveznosti. Zato sem se umaknil, moram si vzeti čas, da se fizično in psihično pripravim na novo sezono v ligi NBA," je povedal Durant. "Navijal bom za fante in se že veselim novih priložnosti, da bom igral z njimi."

Kljub temu, da imajo Američani tradicionalno zelo močno reprezentanco in širok nabor igralcev, Durantovo neigranje za njih pomeni velik udarec. Kot pravijo sami, so se tudi njihove možnosti za osvojitev zlate medalje s tem nekoliko zmanjšale, saj bo težko premagati Španijo na domačih tleh.

Še posebej, ker tam ne bo niti Kevina Lova, Blaka Griffina in LaMarcusa Aldridgea, Paula Georgea in Russella Westbrooka. Če ne osvojijo naslova prvaka, se ne bodo neposredno uvrstili na olimpijske igre, zato bodo morali prihodnje poletje nastopiti na ameriških kvalifikacijah.

Zanimivo je, da 25-letni član moštva Oklahoma City Thunder prejšnji teden na pripravah v Las Vegasu ni niti namignil, da bi lahko zapustil izbrano vrsto. Celo govoril je o tem, da mu ustreza vodilna vloga v njej. Nekateri menijo, da se je tako odločil zaradi hude poškodbe Paula Georgea, saj naj bi bil pred podpisom večmilijonske pogodbe z enim od proizvajalcev športne opreme. Zakaj bi tvegal poškodbo, če je v igri toliko denarja? Vendar je Durant to zanikal.

"Kevin je meni in selektorju Miku Krzyzewskemu dejal, da je po naporni sezoni fizično in psihično izčrpan in ne bo mogel stoodstotno opraviti svojih obveznosti. V pripravljalnem taboru v Las Vegasu se je trudil po najboljših močeh, a videl, da enostavno ne bo šlo. S selektorjem ga podpirava, najpomembnejše je njegovo zdravje. Kevin je del reprezentance že osem let in je bil v tem času zelo pomemben člen pri vseh njenih uspehih. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja," je povedal predsednik ameriške košarkarske zveze Jerry Colangelo.

Zdaj bo moral Krzyzewski malo razmisliti, koga postaviti na mesto štirice, ki je kar naenkrat postalo tako osiromašeno.

Članki iz rubrike