pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

pp
pp
0 01.10.2015 12:42:22

Grgić objavil širši seznam kandidatk za državni grb

www.alesfevzer.com
Za slovensko žensko košarkarsko reprezentanco se bliža začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2017 na Češkem. Slovenski selektor Damir Grgić je na širši seznam uvrstil 22 kandidatk.

Za nastop na EuroBasketu, ki bo julija 2017 na Češkem, se bo borilo 33 reprezentanc. Te se bodo za vstopnice pomerile po novem sistemu kvalifikacij, ki ga je pripravila FIBA. Prvi kvalifikacijski ciklus bo potekal med 16. in 26. novembrom, Slovenijo v tem obdobju čaka le ena tekma. Za začetek se bo 25. novembra pomerila v Litvi. Preostala kvalifikacijska ciklusa bosta na sporedu februarja oziroma novembra prihodnje leto.


Slovenski selektor Damir Grgić je za novi kvalifikacijski ciklus določil imena 22 kandidatk, ki se bodo borila za mesto v reprezentanci. Deseterica kandidatk bo v tej sezoni igrala za tuje klube, med temi bodo Nika Barič, Eva Lisec in Teja Oblak izkušnje nabirale v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju Evroligi, medtem ko Tino Trebec in Saro Vujačić čakajo nastopi v pokalu EuroCup.

Grgić je za uradno stran Košarkarske zveze Slovenije dejal: "Izredno sem vesel, da so se vabilu v reprezentanco odzvale vse košarkarice, ki smo jih povabili k sodelovanju. Na širšem seznamu je trenutno brez kluba Katarina Ristić. Pozitiven odziv sem prejel tudi od Eve Komplet in Katje Kotnik, ki pa nam v novembrskem ciklusu ne bosta mogli pomagati, saj še opravljata rehabilitaciji poškodb. Veselim se in obenem komaj čakam na sodelovanje z dekleti ter tekmo z Litvo."

Članki iz rubrike