Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

liz
liz
0 04.10.2015 14:48:20

Selektorka evropskih prvakinj finančno pomaga klubom

Profimedia
Srbske košarkarice so konec junija osvojile naslov evropskih prvakinj.

Do izjemnega uspeha so prišle po vodstvom Marine Maljković, hčerke nekdanjega slovenskega selektorja Božidarja Maljkovića. Avgusta so 34-letni srbski strokovnjakinji na zvezi ponudili podaljšanje pogodbe, vendar pa se je takrat odločila, da si vzame čas za razmislek.


Odločitev je javnosti sporočila včeraj in razveselila vse ljubitelje ženske košarke v svoji državi, saj bo še naprej vodila izbrano vrsto. "Sem oseba, ki od svojih igralk in sodelavcev vedno zahteva nič manj od maksimuma. Zato sem sama sebi postavila vprašanje, ali lahko Srbiji tudi v prihodnje ponudim najboljše. Z osvojitvijo zlate kolajne smo postavili nove standarde, javnost bo od nas zahtevala, da nadaljujemo z zbiranjem lovorik na vsakem tekmovanju. Ali to zmoremo?" je med drugim Maljkovićeva zapisala v pismu.

Hkrati se je dotaknila še stanja v ženskem delu srbske košarke, ki ni najboljše, ampak sama je odločena, da pomaga Srbiji. "Vse za Srbijo. Čast, odgovornost, obveza, čustva in ljubezen, to je tisto, kar čutim do svoje domovine, za katero bom vedno dala vse od sebe. Zame je največja čast, da sem dobila priložnost, da lahko zastopam svojo Srbijo na velikih tekmovanjih. Takšne dodatne motivacije in želje ne more ponuditi nobena druga služba," je dodala Maljkovićeva, ki je na svoj način poskrbela še za dodatno podporo srbski ženski košarki. "Želim, da se prva tretjina moje letne plače po novi pogodbi v najkrajšem možnem času preusmeri na račune vseh dvanajstih klubov ženske lige. Naj bo to za njih majhna spodbuda selektorke evropskih prvakinj za nadaljnje delo. Z vsemi močmi se bom trudila, da se ženska košarka razvija v vseh segmentih in da preskoči vsako prepreko, ki se najde na poti," je dejala.

Članki iz rubrike