oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 18.04.2016 20:19:13

KZS s stališčem in vprašanjem: FIBA, zakaj smo kaznovani?

Nikola Miljković
Košarkarska zveza Slovenije bo podala odgovor do predvidenega roka.

Pri Košarkarski zvezi Slovenije so na redni seji izvršnega odbora danes obravnavali dopis, ki ga je v petek na predsednika KZS Mateja Erjavca naslovil izvršni direktor krovne evropske zveze Fiba Europe Kamil Novak. KZS bo do podanega roka v sredo, 20. aprila, Fibi podala svoj odgovor, o katerem bo obvestila tudi javnost, so danes sporočili s KZS.

Zveza je v kratkem sporočilu za javnost zapisala, da je IO KZS zavzel naslednje stališče: "Košarkarska zveza Slovenije še vedno podpira ustanovitev FIBA lige prvakov (FIBA Champions League) in igranje naših klubov v tem tekmovanju. KZS bo na FIBA naslovila vprašanje, na osnovi česa je ta suspendirala njeno moško člansko reprezentanco iz njenih tekmovanj, glede na to, da KZS v Ligi ABA nima niti svojega deleža niti ne možnosti glasovanja za njene odločitve. KZS bo FIBA predlagala, da problematiko rešuje na relaciji med njo in Ligo ABA."

Dodali so še, da bo KZS do roka, ki se izteče v sredo, 20. aprila, evropski zvezi podala svoj odgovor, o katerem bo obvestila tudi javnost. Predsednik KZS Matej Erjavec in generalni sekretar Radoslav Nesterović bosta takrat tematiko predstavila tudi na posebni novinarski konferenci ob 14. uri. Do takrat pa KZS na to temo ne bo podajala izjav.



Pred dnevi so v KZS dobili dopis, v katerem Evropska košarkarska zveza Sloveniji prepoveduje nastope na tekmovanjih pod okriljem Fiba Europe, med drugim tudi na evropskem košarkarskem prvenstvu 2017, oziroma v letošnjih kvalifikacijah za to tekmovanje.

V pismu, ki ga je Slovenija prejela na sedež zveze, so iz tekmovanj Fiba Europe izključeni vsi klubi in vse mlajše reprezentančne selekcije. Pod dokument se je podpisal izvršni direktor Fiba Europe Kamil Novak.

Fiba Europe je podoben ukrep izrekla tudi ostalim zvezam s področja nekdanje Jugoslavije. Tej odločitvi naj bi botrovala njihova podpora regionalni ligi Aba. Identične skrbi imajo tako še v Srbiji, Črni gori, Makedoniji, BiH, Španiji, Grčiji, Italiji, Izraelu, Turčiji, Litvi, Rusiji in na Poljskem.

Značke: fiba, kzs

Članki iz rubrike