favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 26.06.2016 10:30:13

Znana zvezdniška dvanajsterica Združenih držav Amerike za Rio

Kevin Durant
vszi
Znana je sestava ameriške košarkarske reprezentance, ki bo od 5. do 21. avgusta na olimpijskem turnirju v Rio de Janeiru skušala osvojiti še tretjo zaporedno olimpijsko krono.

Ameriška reprezentanca bo uradno seznam 12 potnikov na olimpijski košarkarski turnir v Braziliji objavila v ponedeljek. Že zdaj pa je znano, da se je tokrat olimpijskemu naslovu odpovedal prvi zvezdnik Cleveland Cavaliers LeBron James, ki se je s svojim klubom veselil naslova prvakov lige NBA in je bil izbran za najkoristnejšega igralca finalne serije proti Golden State Warriors.

James je bil del sanjskih moštev, Dream Team, s katerima se je na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 in v Londonu štiri leta pozneje ovenčal s kolajno najžlahtnejšega leska. Z reprezentanco ZDA je nastopil tudi na olimpijskih igrah v Atenah 2004, kjer so košarkarji Združenih držav osvojili bronasto kolajno. Če bi v Riu ponovil uspeh iz prejšnjih iger, bi postal prvi košarkar, ki bi trikrat zapored osvojil olimpijski naslov.

Prav tako ne bo v ekipi najkoristnejšega košarkarja letošnjega rednega dela lige NBA Stephena Curryja, ki je v velikem finalu lige NBA z Golden State Warriors izgubil v bitki s Clevelandom.


Na seznamu ameriške košarkarske odprave v Rio sta le dva košarkarja, ki sta bila člana zlate londonske odprave, košarkar na poziciji krila New York Knicks Carmelo Anthony in krilni center Oklahome City Thunder Kevin Durant.

V ekipi so še Kyrie Irving, član šampionske ekipe Cleveland Cavaliers, ter kar trije igralci letošnjih finalistov in lanskih prvakov iz Golden State Warriors Draymond Green, Klay Thompson in Harrison Barnes. Vozovnice za Rio bodo prevzeli tudi Paul George (Indiana), DeMarcus Cousins (Sacramento), DeAndre Jordan (LA Clippers), Jimmy Butler (Chicago) ter člana kanadske ekipe Toronto Raptors DeMar DeRozan in Kyle Lowry.

Zaradi poškodb oziroma utrujenosti kot posledica dolge klubske sezone v severnoameriški profesionalni ligi so letošnji olimpijski turnir odpovedali še Kawhi Leonard (San Antonio), Damian Lillard (Portland), Russell Westbrook (Oklahoma City), James Harden (Houston), LaMarcus Aldridge (San Antonio), Anthony Davis (New Orleans), John Wall (Washington), Blake Griffin in Chris Paul (oba člana LA Clippers). Od košarkarjev, uvrščenih na daljši seznam, imajo londonsko olimpijsko zlato kolajno v svojih vitrinah razstavljeno James, Westbrook, Harden, Davis in Paul.

Rio bodo zadnje olimpijske igre za selektorja Mika Krzyzewskega, skrb za selekcijo bo po Riu prevzel trener moštva v ligi NBA San Antonio Spurs Gregg Popovich. Moštvo bo priprave začelo 18. julija v Las Vegasu.

Značke: rio, olimpijske-igre, zda

Članki iz rubrike