testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

ku
ku
0 26.06.2016 11:48:42

V Riu tudi Pau Gasol

Reuters
Član začetne peterke ameriškega moštva Chicago Bulls Pau Gasol je prižgal zeleno luč za nastop v španskem reprezentančnem dresu na olimpijskem košarkarskem turnirju od 5. do 21. avgusta v Rio de Janeiru. Dva metra in 13 centimetrov visoki katalonski center se je obotavljal zaradi tveganja z okužbo virusom zike v Braziliji.

Ljubezen do reprezentančnega dresa je prevladala nad skrbjo za lastno zdravje in tveganji, povezanimi z okužbo z nevarno tropsko boleznijo zika, ki jo na človeka prenašajo komarji s svojimi piki.

Za španski tabor zelo optimistično novico o nastopu 35-letnega v Barceloni rojenega katalonskega košarkarskega veterana so objavili na spletni strani mednarodne košarkarske organizacije fiba.com. Gasol se je z reprezentanco na zadnjih dveh olimpijskih turnirjih prebil vse do finala nazadnje pa je za dvakratno srebrno odličje v finalu klonil proti izbrani vrsti Združenih držav Amerike. Na koncu bronasto ameriško moštvo je Špance premagalo tudi v četrtfinalu olimpijskega košarkarskega turnirja leta 2004 v Atenah.



Dvomi o odhodu Gasola, ki je bil najbolj zaslužen za špansko zmago na lanskem evropskem prvenstvu v Franciji, na letošnje olimpijske igre so se pojavili maja, ko je spregovoril o bojazni, da bi se v Braziliji okužil z virusom zika, ki se s stiki prenaša tudi na druge ljudi. Gasol je dneve velike negotovosti prekinil v zapisu za španski dnevnik Marca, da namerava kljub vsemu biti del španske olimpijske odprave v Braziliji.

"Moja odgovornost je bila, da opozorim na vse nevarnosti in tveganja, povezana z ziko, kajti gre za zelo resno grožnjo, moja odgovornost pa je tudi, da grem s to nacionalno ekipo na olimpijske igre," je zapisal Gasol. Končni seznam nastopajočih za špansko košarkarsko selekcijo v Riu bo predvidoma objavljen 1. julija.

Značke: gasol, španija, rio

Članki iz rubrike