Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 26.07.2016 21:52:11

Slovenski košarkarji razveselili otroke na pediatričnem oddelku

Grega Wernig
Slovenski košarkarski reprezentanti Zoran Dragić, Alen Omić in Matic Rebec so del torkovega popoldneva preživeli z mladimi nadobudneži na pediatričnem oddelku Splošne bolnišnice Jesenice.

Otroci na pediatričnem oddelku na Jesenicah so bili obiska slovenskih košarkarjev zelo veseli, hkrati pa so jim zastavili številna zanimiva vprašanja. Trojica slovenskih košarkarjev, ki se sicer s slovensko izbrano vrsto te dni pripravljajo v Kranjski Gori, je zbrane tudi obdarila. Do čim hitrejšega okrevanja jim bodo od današnjega obiska naprej pomagali novi plišasti prijatelji, ki slišijo na ime Lipko. Večere pred spanjem jim bo v prihodnje krajšala tudi otroška knjiga Lipko in Košorok, podnevi pa bodo lahko vse zanimive utrinke zabeležili v zvezke kolekcije I Feel Basketball.


"Nikakor v teh vročih dneh ni prijetno biti v zaprtih prostorih, še posebej ne v bolnišnici. Veseli smo, da smo lahko vsaj za hip tem otrokom krajšali čas na poti do okrevanja ter na njihove obraze zvabili nasmeške. Z veseljem se odzovemo takšnim akcijam," so ob obisku v en glas dejali slovenski košarkarji, ki tako nadaljujejo tradicijo, saj so njihovi kolegi obisk opravili tudi v letu 2015.

Prijetno druženje z mladeniči in mladenkami se je zaključilo s skupno spominsko fotografijo ter deljenjem avtogramov. Pred zadnjim slovesom so ti košarkarjem obljubili, da bodo zanje močno stiskali pesti že prihodnji petek, ko bodo v Celju proti Portugalski odigrali prvo pripravljalno tekmo pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017, ki se bodo začele 31. julij. Slovenska izbrana vrsta bo v prvem krogu v Ljubljani gostila reprezentanco Kosova, v njihovi kvalifikacijski skupini E pa sta še reprezentanci Ukrajine in Bolgarije.

Članki iz rubrike