volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 19.08.2016 07:28:16

Španke in Američanke košarkarske finalistke v Riu

Reuters
Košarkarice Španije in ZDA so finalistke olimpijskega turnirja v Rio de Janeiru.

Španke, ki so sploh prvič igrale v polfinalu OI, so z 68:54 ugnale Srbijo, branilke naslova Američanke pa so bile boljše od Francije s 86:67. Finale bo v soboto ob 20.30, tekma za bron pa štiri ure pred tem.


Španke so Srbkinje, ki so prav tako prvič igrale v polfinalu OI, načele že v prvi četrtini. Čeprav so se tekmice do konca polčasa vrnile v igro in zaostajale le za pet točk, pa so v drugem polčasu igralke s Pirenejskega polotoka znova hitro pobegnile na varno razdaljo, ki so jo zadržale do konca tekme. Pri Špankah sta bili s 14 točkami najboljši Astou Ndour in Alba Torrens, pri Srbiji pa sta bili z 12 točkami najbolj razpoloženi Sonja Petrović in Saša Čado.

Španke se bodo v finalu pomerile z ZDA, ki so na zadnjih osmih olimpijskih igrah osvojile sedem zlatih medalj. Le v Barceloni 1992 je naslov osvojila ekipa Sovjetske zveze, ki je nastopala pod olimpijsko zastavo. Tokrat so igralke z druge strani Atlantika v prvem polčasu bile kar enakovreden boj s Francozinjami, slednje so ob polčasu zaostajale zgolj za štiri točke. V tretji četrtini pa so Američanke že pobegnile na varno razdaljo, vodile so tudi že za 22 točk. Zadnji del igre je bil tako le formalnost. Pri Francozinjah je bila s 14 točkami najučinkovitejša Isabelle Yacoubou, pri Američankah pa Diana Taurasi z 18.

Značke: košarka, ženska

Članki iz rubrike