Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 20.08.2016 22:58:24

Slovenci zmagali, selektor ni preveč zadovoljen

alesfevzer.com
Deset dni pred uvodno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo je slovenska reprezentanca odigrala šesto od osmih prijateljskih tekem v pripravah.

Velika Britanija se je dostojno upirala, tako da je Slovenija na koncu vpisala drugo najbolj tesno zmago v teh pripravah. Ob stoodstotnem izkupičku zmag ima Slovenija trenutno skupno koš razliko + 176.

Do konca priprav bodo izbranci selektorja Igorja Kokoškova - kot kaže bo vseh štirinajst igralcev držal v ekipi do konca meseca - odigrali še tri tekme.

V torek se bodo najprej z Makedonijo pomerili za zaprtimi vrati dvorane Tabor v Mariboru, nato se bodo naslednji dan proti istemu tekmecu predstavili še pred publiko, naslednjo soboto pa jih v Stožicah čaka Črna gora.

slovenija af
alesfevzer.com
Kvalifikacije bo Slovenija igrala od 31. avgusta do 17. septembra. Najprej bo gostila Kosovo, nato odšla na gostovanje v Bolgarijo, prvi krog pa bo zaključila doma z Ukrajino.

Igra Slovenije je tudi v Stožicah, kjer se je zbralo približno 2500 gledalcev, precej nihala. Začetna peterka z bratoma Dragić, Klemnom Prepeličem, Edom Murićem in Gašperjem Vidmarjem je nekajkrat naredila razliko, ki pa je njihovim menjavam ni uspelo zadržati.

Igor Kokoškov je večkrat položaj reševal z udarno postavo. Sredi druge četrtine, ko je Velika Britanija za trenutek povedla s 36:35, so Goran Dragić in druščina odgovorili z 9:0, na začetku drugega polčasa je ista postava prišla do 58:45, dokončno pa tekmec pokleknil v zadnji četrtini, ko je Slovenija zmogla toliko energije in motivacije, da je prišla do navidez suverene zmage.

Pet slovenskih igralcev je imelo dvomestno število točk. Največ jih je zbral Zoran Dragić - 21, 8 skokov (met iz igre 8:12), s 16 mu je sledil Klemen Prepelič, po 13 sta jih dosegla Edo Murić in Jaka Blažič, dvanajst pa Gašper Vidmar.

slovenija 1 af
alesfevzer.com
Prvi zvezdnik ekipe Goran Dragić ni bil razpoložen za koš, je pa zato lepo razigraval soigralce. Zbral je kar 13 podaj ter imel ob tem še sedem skokov.

Igor Kokoškov, selektor Slovenije: "Nisem preveč zadovoljen s prikazanim na tekmi. Fizično in psihološko nismo bili pripravljeni na ta dvoboj. Noge so bile težke že od samega začetka. Še eno tekmo več smo začeli brez tiste prave energije. Igrati moramo veliko bolj agresivno, saj smo ekipa, ki se bori. To je identiteta, ki jo želimo imeti kot ekipa. Iz tega aspekta, kot trener, nisem zadovoljen. Vemo, da je to neko prehodno obdobje, in napravili smo korak nazaj."

Jaka Klobučar: "Kar se rezultata tiče, je bila to veliko težja tekma, kot smo pričakovali. Po drugi strani pa mi niti približno nismo bili tisti pravi. Ne vem, kaj nas je zmotilo. Končno smo zaigrali v Stožicah, vsako leto komaj čakamo, da tu igramo domače tekme. Enostavno smo igrali brez energije. Na trenutke smo igrali lepo, a smo v obrambi igrali brez agresivnosti. Pustili smo jim kar nekaj odprtih metov. Popraviti je potrebno kar nekaj stvari, saj je bila tekma izenačena praktično od začetka do konca."

SLOVENIJA - V. BRITANIJA 92:80 (24:20, 48:43, 71:64)
* Ljubljana - dvorana Stožice, gledalcev 2500, sodniki: Špendl, Zupančič, Španič (vsi Slovenija).
* Slovenija: G. Dragić 2 (2:2), Prepelič 16 (7:9), Murić 13 (3:5), Blažič 13 (4:4), Z. Dragić 21 (3:5), Vidmar 12 (2:4), Zagorac 3, Omić 5 (3:6), Klobučar 4 (4:4), Čančar 3.
* Velika Britanija: Mockford 5 (2:2), Lawrence 17 (1:1), Okereafor 5 (1:2), Gordon 7 (2:5), Clark 24 (1:1), Young 2, Boateng 6, Achara 12 (4:6), Olanseni 2 (2:2).
* Prosti meti: Slovenija 28:39, Velika Britanija 13:19.
* Met za tri točke: Slovenija 10:27 (Prepelič 3, Murić 2, Z. Dragić 2, Zagorac, Čančar, Blažič), Velika Britanija 13:31 (Clark 5, Lawrence 4, Achara 2, Mockford, Gordon).
* Osebne napake: Slovenija 20, Velika Britanija 35.
* Pet osebnih: Boateng (36.), Clark (40.).

Članki iz rubrike