Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 24.08.2016 11:23:17

Olimpijske igre odnesle Kazlauskasa

Košarkarji Litve so na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru v četrtfinalu izgubili z Avstralijo, po vrnitvi v domovino pa je vodstvo litovske košarkarske zveze sporočilo, da ne bo podaljšalo pogodbe z dozdajšnjim selektorjem Jonasom Kazlauskasom.

Aktualni evropski podprvaki so olimpijske igre v Riu zapustili razočarani. V skupinskem delu tekmovanja so izgubili dve tekmi, proti Španiji celo s 50 točkami razlike, boljša od njih je bila tudi Hrvaška, v četrtfinalu pa jih je z 90:64 premagala še Avstralija, tako da so se domov vrnili brez kolajne.


Kazlauskas je sicer z litovskimi košarkarji leta 2000 v Sydneyju osvojil bronasto kolajno, na evropskem prvenstvu v Sloveniji leta 2013, ko se je ponovno vrnil na mesto selektorja, je bil drugi, drugi je bil tudi lani v Franciji, leta 2009 pa tretji.

Enainšestdesetletni litovski strokovnjak je bil v svoji trenerski karieri tudi selektor Kitajske (2005-2008) in Grčije (2009-2010), v klubski košarki pa je vodil Žalgiris, Lietuvos Rytas Vilnius, Olympiacos, CSKA Moskva in Guangdong Southern Tigers.

Značke: kazlauskas, litva

Članki iz rubrike