ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 24.08.2016 22:20:13

Strli Makedonce za nadaljevanje niza

Goran Dragić
alesfevzer.com
Goran Dragić in druščina ostajajo neporaženi v pripravah na kvalifikacijske boje za EP 2017.

Na prijateljski tekmi v Mariboru je četa Igorja Kokoškova ugnala Makedonijo z 82:67 (21:24, 43:38, 60:54).

Slovenija je doslej odigrala sedem tekem in jih dobila s povprečno 17,2 točkami razlike. Ugnala je Portugalsko, Belgijo, Avstrijo, Poljsko, Islandijo, Veliko Britanijo ter Makedonijo, od 31. avgusta do 17. septembra pa jo v kvalifikacijah čakajo še po dvakrat obračuni s Kosovom, Ukrajino ter Bolgarijo.

Z Makedonijo so se Slovenci v dvorani Tabor pomerili dvakrat z dveh dneh. V torek so igrali za zaprtimi vrati - makedonski mediji so poročali o zmagi Slovenije s 84:68 -, tokrat pa skoraj polna dvorana Tabor videla solidno predstavo Slovenije in novo zanesljivo zmago.

Do zadnje četrtine je bila tekma kolikor toliko izenačena, nato pa je udarna postava vendarle naredila razliko. V 33. minuti je bilo zgolj 62:56, v 36. je razlika narasla na 72:59, po še nekaj koših iz hitrih protinapadov pa je prednost Slovenije slabi dve minuti pred koncem poskočila na 82:65.

Nosilci igre so bili tokrat Klemen Prepelič z 18 točkami in šestimi skoki, Edo Murić, ki je zbral 17 točk in 6 skokov, ter brata Dragić. Goran je imel dvanajst točk in devet podaj, njegov mlajši brat Zoran pa je zbral trinajst točk.

Slovenija bo na Štajerskem ostala do sobote, ko se bo preselila v Ljubljano, kjer jo zvečer ob 20. uri čaka še zadnja prijateljska tekma. Nasprotnik bo Črna gora.

Izjavi po tekmi:

Edo Murić: »Vesel sem, da smo zmagali in da še naprej ostajamo neporaženi. Tekma zagotovo ni bila lahka, saj ima Makedonija zelo dobro ekipo, kar je pokazala na obeh tekmah, tako na torkovi kot tudi na sredini. V zadnji četrtini smo zaigrali tako, kot želimo igrati, in težiti moramo k temu, da vse četrtine odigramo na takšen način. Če nam to uspe, bo lažje vsem, nam in navijačem. Pred nami je še nekaj treningov, sobotna tekma s Črno goro pa bo zagotovo najtežja do zdaj. Poskusili bomo zmagati, ostati stoodstotni v izkupičku zmag in s to veliko samozavestjo pričakat šest kvalifikacijskih tekem.«

Klemen Prepelič: »Zagotovo smo v torek odigrali težko pripravljalno tekmo z reprezentanco Makedonije, saj so bili kar 35 minut zelo blizu. Tudi na sredini tekmi je bilo podobno. V tretji četrtini smo s pomočjo druge peterke zaigrali bolj agresivno, si priigrali prednost osmih točk, in zadeli tudi nekaj odprtih metov. Naše vodstvo je naraslo in bilo je precej lažje zaključiti tekmo.«

Članki iz rubrike