mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 28.08.2016 12:58:33

Član Barcelone v dresu Kosova nad Slovence

Profimedia
Reprezentanca Kosova bo prva tekmica Slovenije v kvalifikacija za evropsko prvenstvo, ki ga bodo prihodnje leto gostile Finska, Romunija, Turčija in Izrael. Dvoboj bo v sredo ob 20. uri v Stožicah.

Tekma med Slovenijo in Kosovim bo za slednjega sploh prva uradna mednarodna tekma. In čeprav bo novi član mednarodne košarkarske zveze z močnim motivom vstopil v evropska tekmovanja, večjih možnosti za uspeh (beri: uvrstitev na evropsko prvenstvo) vendarle nima. Še posebej na tekmah s Slovenijo se bo težko izognil porazu. Vseeno povsem zlahka te reprezentance ne gre jemati, navsezadnje ima Slovenija s košarkarji s Kosova že več izkušenj. Gezim Morina je denimo še vedno med kandidati za nastop v slovenski izbrani vrsti.


Kosovu bo na drugi strani pomagal tudi naturalizirani košarkar – na pripravah so se za to mesto potegovali kar trije Američani, vsi trije z izkušnjami iz močne španske ACB lige in kakopak s potnim listom Kosova v rokah. Predsednik zveze Kosova Erolld Belegu je ob koncu priprav potrdil, da bo v teh kvalifikacijah pomagal član Barcelone Justin Doellman. Krilni center je bil očitno prepričljivejši od organizatorja igre Scotta Bamfortha (Bilbao Basket) in centra Shawna Jonesa (v prejšnji sezoni španski ligaš Andorra, odslej Hapoel Jeruzalem).

Kosovo, ki bo brez dvoma nevaren predvsem na domačem parketu, kjer bo igral pred nabito polnimi tribunami vročekrvnih navijačev, je v zadnjih dneh odigral dve pripravljalni tekmi s ciprskima tekmecema. Najprej je odigral brez zmagovalca (65:65) s Petrolino AEK-om, dan pozneje pa je z 79:62 izgubil z izbrano vrsto Cipra.

Članki iz rubrike