Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 31.08.2016 09:12:04

Slovenija in Kosovo začenjata misijo eurobasket 2017

Goran Dragić
alesfevzer.com
Slovenska košarkarska reprezentanca bo danes začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2017. Ob 20. uri se bo v Stožicah pomerila s selekcijo Kosova, za katero bo to prva uradna košarkarska tekma v zgodovini. Do 17. septembra se bo doma in v gosteh srečala še z Bolgarijo in Ukrajino.

V kvalifikacijah bo igralo sedemindvajset reprezentanc, razdeljenih v sedem skupin, na eurobasket, ki bo potekal v Romuniji, Turčiji, Izraelu ter na Finskem, pa se bodo uvrstile zmagovalke skupin ter štiri najboljše drugouvrščene izbrane vrste. Vstopnico za EP že imajo reprezentance, ki so nastopile na olimpijskih igrah ali sodelovale v kvalifikacijah za nastop na olimpijskem turnirju, ter vse štiri gostiteljice prvenstva.

Tekme si bodo sledile v zgoščenem ritmu, ob sredah in sobotah. Po Kosovu, ki se bo v Ljubljani predstavil tudi z naturaliziranim Američanom, članom Barcelone, Justinom Josephom Doellmanom, bo Slovenija v soboto igrala v Bolgariji, naslednjo sredo, 7. septembra pa bo v celjski dvorani Zlatorog gostila Ukrajino.



Selektor Igor Kokoškov bo imel na voljo štirinajst igralcev, za vsako tekmo posebej po dvanajst, med njimi pa bodo glavna orožja brata Dragić, Jaka Blažič, Edo Murič, Klemen Prepelič, Alen Omić, Gašper Vidmar,...

"Vsi komaj čakamo, da se kvalifikacije začnejo. Priprave so bile naporne, dober mesec dni treningov je za ekipo. Kar smo si zadali, smo med pripravami uresničili, zdaj pa bomo videli, kako dobro smo pripravljeni. Strokovni štab nas je dobro podučil o uvodnem tekmecu, igralci pa moramo na igrišču pokazati pravo energijo in borbenost," pravi prvi zvezdnik Slovenije Goran Dragić.

Članki iz rubrike