Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 31.08.2016 11:07:25

Košarkarji BiH veseljačili ob "narodnjakih", zdaj na udaru kritik (video)

Arsen Perić
Tako kot slovenska, bo tudi reprezentanca BiH danes začela z nastopi v kvalifikacijah za EuroBasket 2017.

BiH je v skupini z Rusijo in Švedsko, čaka jo vse prej kot lahko delo, da si pribori uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Pred uvodno tekmo v Rusiji je zato športno javnost v BiH razburil videoposnetek, ki prikazuje veseljačenje košarkarjev (in nekaterih članov strokovnega štaba), ki so se sproščali ob glasbeni spremljavi srbske pevke Aleksandre Bursać, opaziti je mogoče tudi alkoholne pijače. Javnost je "skočila v zrak", reprezentanti so se znašli pod hudim plazom kritik.


Vse skupaj se je zgodilo že pred dnevi, ko je imel Jusuf Nurkić rojstni dan, a je na dan prišlo šele tik pred začetkom kvalifikacij. Prav to je zelo zmotilo selektorja Damirja Mulaomerovića, ki je zabavo dovolil. "Točno vem, kdo in zakaj je to spustil v javnost prav zdaj."

Čeprav so se zabavali z njegovim dovoljenjem, tiste, ki jih je posnetek močno razjezil, to ni pomirilo. Zdaj se je oglasil še nadomestni kapetan Elvedin Kikanović (kapetan Mirza Teletović zaradi priporočila zdravnikov ni potoval v Rusijo), ki je medijem poslal pojasnilo dogodka.

"Nočem, da navijači in javnost dobijo izkrivljeno sliko reprezentance. Na povabilo Jusufa Nurkića in z dovoljenjem selektorja smo se po večernem treningu zbrali na večerji, da bi proslavili njegov rojstni dan. Skupaj smo zapustili restavracijo, da bi bili pripravljeni na nova dva treninga naslednji dan. Ne vidim niti enega razloga za napačno razlago in kritike. Smo profesionalci, zavedamo se svojih obveznosti in zgodbe o tem, da smo bili pijani, niso resnične. Apeliram na naše prave navijače, da ne nasedajo na zgodbe, ki niso naključno prišle na dan dan pred začetkom kvalifikacij," je zapisal Kikanović.

Članki iz rubrike