Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 07.09.2016 08:20:50

Ob 20.00 ura resnice za slovenske košarkarje

alesfevzer.com
Slovenske košarkarje ob 20. uri v celjski dvorani Zlatorog čaka najtežja preizkušnja v dosedanjih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2017. Njihov tekmec bo izbrana vrste Ukrajine, ki je enako kot Slovenija uspešno premostila prvi dve oviri.

Pri tem so bili malce bolj prepričljivi izbranci Igorja Kokoškova, ki so najprej visoko premagali Kosovo, v soboto pa so slavili še v Bolgariji. Ukrajina je na drugi strani doma premagala Bolgarijo za deset točk, na gostovanju na Kosovu pa je do odločilne prednosti prišla šele v zadnjih dveh minutah.

Tekma bo pomembna za obe ekipi, verjetno tudi končna razlika, saj prvo mesto v skupini prinaša sigurno uvrstitev na eurobasket 2017, medtem ko bodo zadnji štirje udeleženci najboljše drugouvrščene reprezentance iz sedmih skupin. Ob tem velja upoštevati še dejstvo, da se rezultati z najslabšimi ekipami - ker ima ena skupina le tri udeležence - ne bodo upoštevali.

Ukrajina je za slovenske košarkarje precej neugodna ekipa, saj ima deset relativno izenačenih, atletsko grajenih igralcev, njeno najmočnejše orožje pa je prav centrska naveza Kiril Fesenko-Vjačeslav Kravcov. Slovenija pod košema ni najbolj nevarna, je pa zato udarna na zunanjih pozicijah in predvsem na mesto organizatorja igre, kjer pa je Ukrajina šibka. V vsakem primeru bo, kot poudarja selektor Igor Kokoškov, zmagovalca odločila igra v obrambi.



"Proti dobremu nasprotniku dodatnih razlogov za motivacijo ni treba iskati. Moramo biti pripravljeni, fantje se tega zavedajo. Ukrajinci so od Bolgarov višji, bolj disciplinirani in igrajo ekipno, tudi selektor je isti že več let," dodaja Kokoškov.

Glede na to, da ima Ukrajina višino, bo priložnost prav gotovo dobil Žiga Dimec, ki na prvih dveh tekmah ni igral. Koga bo zamenjal, oziroma katera dva igralca bosta tekmo spremljala s tribune, pa bo selektor določil po zadnjem dopoldanskem treningu.

Vstopnica je v predprodaji 10,90 evrov, pred tekmo pa 14 evrov. Možen je tudi nakup družinskih, paketnih ali VIP vstopnic.

Članki iz rubrike